De nr. 1 in hygiëne, onderhoud en veiligheid voor bedrijven
056/840 845

Bestek

0
Ga verder waar je gebleven was.
comment-choisir-son-savon
Blog

Hoe kiest u uw zeep ?

Bij het kiezen van een zeep gaat het niet alleen om het kiezen van een geur. Het uitrusten van een school, een winkel, een hotel of een onderneming wordt niet op dezelfde manier benaderd. Deze tip zal u helpen om de juiste keuze te maken.

Zeep, de universele bondgenoot van handhygiëne

In België vertegenwoordigt de gezondheids- en schoonheidssector een aanzienlijk huishoudbudget. Shampoos, zepen en andere schoonheidsmiddelen zijn prominent aanwezig in elke badkamer. Vooral zeep maakt een onmiskenbaar deel uit van ons dagelijks leven. Toch is het soms moeilijk om op de markt precies te vinden wat u zoekt, omdat er zoveel verschillende soorten zeep bestaan.

Als specialist in onderhoud en hygiëne, biedt Bernard een zeer uitgebreid zeepassortiment aan. Dit gamma is verkrijgbaar in vier verpakkingen, zodat elke sanitaire ruimte in elke structuur kan worden uitgerust. Om de juiste zeep te kiezen, moet u uitgaan van de criteria die het beste uw behoeften bepalen. Deze criteria zijn gebaseerd op de volgende elementen :

 • De gewenste toepassing (ontsmetten of wassen van de handen)
 • Het aantal werknemers
 • Het aantal uit te rusten sanitaire ruimtes
 • Het aantal bezoekers per maand
 • De bezoekersfrequentie van de sanitaire ruimtes
 • Het imago dat de onderneming wil uitstralen

Onder de verschillende aangeboden oplossingen zijn :

 • Desinfecterende en antiseptische zepen
 • Industriële zepen
 • Zepen met drukknop
 • Vloeibare zepen in bussen van 5 L
 • Zeepvullingen van 1 L
 • Harde zepen / zeepbar

Desinfecterende en antiseptische zepen

De antiseptische zeep wordt aanbevolen voor hygiënisch wassen en chirurgische ontsmetting van de handen, polsen en onderarmen. Bacteriëndodend, gistdodend en virusdodend, deze antibacteriële oplossing is voorbehouden voor professioneel gebruik.

De bacteriostatische wasoplossing houdt het vochtgehalte van de huid en op peil en dient voor veelvuldig wassen. Deze milde zeep bevat geen allergene stoffen en is perfect geschikt voor de gevoelige huid. Ideaal voor het wassen van baby’s, intieme lichaamsdelen, de rijpere huid...

De ontsmettende zeep helpt de verspreiding van bacteriën tegen te gaan. Deze reinigende gel verrijkt met aloë vera en melkproteïnen hydrateert, verzorgt en reinigt intensief de huid. Hij is zacht voor de huid en bestand tegen vuil.

antiseptische-zepen-bacteriëndodende-zepen

De industriële zepen

Bepaalde beroepen of omgevingen stellen de netheid van de handen zwaar op de proef. In de mechanica, bouw of zware industrie zijn er veel gelegenheden om de handen vuil te maken met vet of smeerolie.

Werkt u in een vuilmakende omgeving ? In de grote productcategorie van industriële zepen, zijn de waslotions perfect tegen licht vuil in de industrie zoals stof, gips of cement... Deze lotions, zacht voor de huid en zonder oplosmiddelen, reinigen snel en moeiteloos uw handen.

Komt u in aanraking met mechanisch vet of smeerolie ? Uw beste bondgenoot : de werkplaatslotions. Hun formule met glycerine en grondige reinigingskracht zorgt voor een diepgaande reiniging van de handen. Deze lotions zijn ideaal voor het reinigen van hardnekkig vuil zoals vet, teer, smeerolie.

Om nog dieper in te gaan op het reinigen van de handen, biedt Bernard u zeer efficiënte producten aan met een mechanische werking en ontvettende werking (oplosmiddel). Deze gels met oplosmiddelen worden aanbevolen voor zwaar vuil zoals verf, inkt, teer, vet...

industriele-zepen

Zepen met drukknop, praktisch en hygiënisch

In de Belgische ondernemingen zijn de zepen met drukknop het meest aanwezig. U vindt ze zowel bij de professionelen als bij de particulieren. Praktisch en gebruiksvriendelijk, ze vereisen geen enkele installatie. Deze vloeibare zepen bestaan in verschillende uitvoeringen en bieden tal van geuren. Sommige bestaan uit volledig ecologische producten. Aldus vinden we zepen met drukknop terug in de vorm van schuimzeep, crèmezeep, vloeibare Marseillezeep... Er is voor elk wat wils !

Deze kleine flesjes variëren in inhoud van 300 ml tot 1 L. Ze kunnen worden bijgevuld met zeep verpakt in bus van 5 L. De zepen met drukknop zijn perfect voor het uitrusten van sanitaire ruimtes van kleine ondernemingen (minder dan tien werknemers), zoals een buurtwinkel, een makelaarskantoor, een advocaten- of notariskantoor.

6 handwascrèmes Bernard appel-citroen 300 ml
Handwascrèmes Bernard appel-citroen 300 ml
4 handwascrèmes Bernard appel-citroen 1 L
Handwascrèmes Bernard appel-citroen 1 L
Handwascrèmes Bernard perzik 300 ml
Handwascrèmes Bernard perzik 300 ml
4 handwascrèmes Bernard perzik 1 L
Handwascrèmes Bernard perzik 1 L
6 handwascrèmes Bernard sinaas-pompelmoes 300 ml
Handwascrèmes Bernard sinaas-pompelmoes 300 ml
handwascrèmes Bernard sinaas-pompelmoes 1 L
Handwascrèmes Bernard sinaas-pompelmoes 1 L

Bus van 5 L, voor een vlekkeloze toevoer

Net als de zepen met drukknop zijn de zepen in bus van 5 L verkrijgbaar in de vorm van schuimzeep, crèmezeep of vloeibare Marseillezeep. Ze kunnen worden gebruikt voor het navullen van zeepdispensers met drukknop maar worden vaker gebruikt voor navulbare zeepdispensers. Deze dispensers worden aan de muur bevestigd en zijn geschikt voor alle merken vloeibare zeep.

Dankzij de grote capaciteit van de bus, optimaliseert u de levensduur van het product, met een optimale verhouding kwaliteit/prijs. De bussen worden gebruikt in middelgrote en grote ondernemingen, sanitaire ruimtes van restaurants, supermarkten, dokterspraktijken, collectiviteiten, enz.

Bij Bernard bieden we twee soorten navuldispensers aan : met hendel of met drukknop. De vulcapaciteit varieert van 450 ml tot 1,2 L. Deze dispensers zijn hygiënisch, esthetisch en robuust.

Marseillezeep Bernard 5 L gebloemd
Marseillezeep Bernard 5 L gebloemd
Verdeler met drukknop Bernard 1 L
Verdeler met drukknop Bernard 1 L
Design verdeler Bernard 600 ml
Design verdeler Bernard 600 ml

De “crème de la crème” onder de zepen, de zeepvulling van 1 L

De zeepvullingen van 1 L worden alleen gebruikt met de zeepdispensers met vulling. Deze bieden een ruime keuze aan geuren, maar ook aan texturen (vloeibaar, schuim, lotion, crème…). De zeepdispensers voor deze vullingen zijn wanddispensers, voorzien van een kijkvenster. Ze zijn tevens uitgerust met een slotsysteem met sleutel om diefstal van verbruiksartikelen te voorkomen. Ze zijn vaak esthetisch, design en compact met strakke lijnen.

Dit dispensersysteem met vullingen vindt gemakkelijk een plaatsje in de sanitaire ruimtes van ondernemingen die hun imago hoog in het vaandel dragen, in grote hotels, sanitaire ruimtes van grote restaurants, alsook in collectiviteiten, middelgrote en grote ondernemingen.

vullingen zachte schuimzeep Tork 1 L
Vullingen zachte schuimzeep Tork 1 L
Schuimzeep automatische verdeler Tork intuition
Schuimzeep automatische verdeler Tork intuition
Schuimhandzeep Tork, vulling van 1000 ml, zonder parfum
Schuimhandzeep Tork, vulling van 1000 ml, zonder parfum

Harde zepen

In zijn meest klassieke vorm bestaat de harde zeep in twee uitvoeringen : de kleine individuele zeep, de zogenaamde « zeepbar », en de roterende zeep bekend in de toiletten van onze scholen…

De zeepbar is aangeboden in crèmezeep of Marseillezeep. Deze individuele zeep is de meest gebruikte harde zeep. Deze zeep vinden we terug in de sanitaire ruimtes van kleine bedrijven en bij particulieren. Verkrijgbaar in verschillende geuren, alleen te gebruiken of met een borstel of washandje, deze zeep is geschikt voor het wassen van het lichaam en het gezicht.

De draaibare zeep daarentegen wordt gebruikt met een zeephouder voorzien van een moer of een diefstalbestendige clip. Deze harde zeep is zeer zuinig en maakt 800 tot 1000 wasbeurten mogelijk. Hij is verkrijgbaar in twee geuren : citroen of amandelmelk. De roterende zeep wordt veel gebruikt in kleuter- en lagere scholen, sporthallen en collectiviteiten.

Zeep Le Petit Marseillais 200 g Ijzerkruid citroen
Zeep Le Petit Marseillais 200 g Ijzerkruid citroen
Draaiende zeephouder Provendi met diefstalbestendige clip
Draaiende zeephouder Provendi met diefstalbestendige clip
2 crèmezepen Le Petit Marseillais van 100 g
2 crèmezepen Le Petit Marseillais van 100 g

© Bernard | 30 september 2021

Deze educatieve inhoud wordt louter ter informatie verstrekt en houdt op geen enkele wijze de verantwoordelijkheid van Bernard in.