De nr. 1 in hygiëne, onderhoud en veiligheid voor bedrijven
056/840 845

Bestek

0
Ga verder waar je gebleven was.

Wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen: bescherm uw handen elke dag!

De hantering van voorwerpen zonder gevaar voor de medewerkers is de grootste bezorgdheid van elke werkgever. De wegwerphandschoenen zorgen voor bescherming en hygiëne, zonder de bewegingen te belemmeren. Ze zijn voldoende fijn om een maximale gevoeligheid te garanderen tot aan de vingertoppen, ongeacht het materiaal. Ontdek de producten van het merk Mapa en die van ons merk Bernard Professional. Om de juiste keuze te maken, raadpleeg onze tips: Hoe handschoenen voor eenmalig gebruik kiezen?

Handschoenen van verschillend materiaal, voor meer voordelen

Van vinyl of latex, nitril of synthetisch materiaal, de handschoenen die wij voorstellen voldoen aan uw behoeften in het kader van uw professionele activiteit.

Maar wat zijn de verschillen, naast het materiaal waaruit ze bestaan? Al deze handschoenen hebben bijzondere eigenschappen, die voor elk product verschillend zijn. Zo is een handschoen van latex heel fijn en past die precies rond de vorm van de hand en vingers, voor een heel grote bewegingsvrijheid. Deze laatsten worden het vaakst gebruikt, heel vaak in medische omgevingen. Hun materiaal kan in sommige gevallen evenwel allergische reacties veroorzaken. Om dit probleem te verhelpen, bestaat er een alternatief: de handschoen van nitril.

Nitril biedt dezelfde kwaliteiten en voordelen dan latex, maar is van synthetische oorsprong en houdt daarom een heel laag risico van allergische reacties in.

Er zijn ook handschoenen van vinyl, die voordeliger zijn. Dit product wordt aanbevolen voor gebruik van korte duur. We weten dat ze sterk zijn, maar ze zijn minder elastisch dan een handschoen van latex of nitril.

Door een rekbare handschoen te kiezen, kiezen we een artikel van hoge kwaliteit, soepel als latex en sterk als vinyl.

Producten bestemd om uw handen te beschermen… maar tegen wat?

Als het op wegwerphandschoenen aankomt, moet men bij de keuze rekening houden met twee normen. De belangrijkste is de norm EN 374. Deze duidt op het niveau van bescherming en permeatie van een handschoen ten opzichte van chemicaliën en micro-organismen. Deze norm geeft aan in welke mate de handschoen bestand is, en bepaalt het gebruik van het product.

De norm EN 388 geeft het niveau van bescherming van uw handschoenen tegen schuren, snijden, perforeren en scheuren. Bij Bernard, voldoen alle handschoenen voor eenmalig gebruik ook aan de norm AQL (Acceptable Quality Limit) 1.5 (niveau 2). Deze norm duidt op de intrinsieke kwaliteit van het product. Het prestatieniveau van onze handschoenen maakt dat ze geschikt zijn voor talrijke gebruiken.

Hoe de juiste wegwerphandschoenen kiezen?

De keuze van handschoenen voor kortstondig gebruik is heel belangrijk voor een optimale bescherming. Naast het gebruik dat u wilt maken van uw handschoenen, moet men rekening houden met tal van aspecten vooraleer te bestellen. Rekening houden met eventuele allergieën van uw medewerkers kan heel wat problemen voorkomen (opteer voor producten van nitril, dan bent u gerust).

Ook de kleur van de handschoenen is belangrijk. Bijvoorbeeld, de blauwe handschoenen zijn over het algemeen bestemd voor de voedingsindustrie. Zo worden ze makkelijk herkend te midden van etenswaren en wordt het risico van snijwonden, verwondingen of verlies beperkt.

Tot slot, moet men bepalen hoe bestand de wegwerphandschoenen moeten zijn. De sterkste referenties zijn rekbaar, terwijl een handschoen van latex een van de beste prijs-/kwaliteitsverhoudingen heeft.

Voor nog meer bescherming in uw werkruimten, raadpleeg ons gamma Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) en professionele kleding.

Bekijk al onze referenties van persoonlijke beschermingsmiddelen!