De nr. 1 in hygiëne, onderhoud en veiligheid voor bedrijven
056/840 845

Bestek

0
Ga verder waar je gebleven was.

Oorbescherming

De oorbescherming, om niet te lijden aan geluidsoverlast

Lawaai is een van de meeste bronnen van overlast op het werk. Stress, vermoeidheid, doofheid zijn slechts enkelen van de gevolgen van geluidsoverlast op de kwaliteit van het werk of op de gezondheid. Gelukkig bestaan er meerdere oplossingen. Bij Bernard, is de oorbescherming in meer vormen beschikbaar. Van oordoppen tot geluiddempende oorbeschermers, ze beperken allemaar de decibels en vrijwaren de gezondheid van uw medewerkers.

Is een oorbescherming verplicht?

Zorg dragen voor het gehoor kan op meer manieren. Een hiervan is ze te beschermen. Het spreekwoord zegt het al, Beter voorkomen dat genezen. Als men oorpijn of oorsuizingen heeft, is het eigenlijk al te laat. Moet de oorbeschermer dan een verplichte bescherming worden?

De Europese richtlijn 2003/10/EG of Lawaairichtlijn groepeert de plichten van de werkgever ten opzichte van diens medewerkers in het geval van sterke blootstelling aan lawaai. Van 80 tot 85 decibel (dB) moeten beschermingsmiddelen ter beschikking worden gesteld van de werknemers. Boven de 85 dB, moet verplicht een oorbescherming gedragen worden. Tot slot, verplicht de richtlijn de werkgever tot een blootstelling aan lawaai van maximum 87 dB zonder dracht van een oorbescherming.

Oordoppen of oorbeschermer?

Bernard stelt u een ruime keuze van verschillende oorbeschermingen voor, om uw trommelvliezen efficiënt te beschermen tegen hard lawaai.

Stilte en oordoppen van was

Deze zijn heel handig wanneer sprake is van een gericht eerder dan een regelmatig gebruik. Bernard biedt verschillende types van geluiddempende doppen, ook wel oordoppen van was genoemd. Naast de wegwerpdoppen, vindt u verschillende herbruikbare artikelen die aan elkaar vastzitten met een touwtje, om verlies zo veel mogelijk te voorkomen.

De wegwerpdoppen zijn geschikt voor elk oorkanaal. Ze worden verkocht in dozen en individuele zakjes, voor een makkelijke opberging en hygiëne. Ze dempen het geluid met 36 dB. De herbruikbare oordoppen, daarentegen, zijn ontworpen voor een afwisselend gebruik en dempen het geluid van 26 tot 37 dB, naargelang de modellen. De ergonomische vorm ervan garandeert een optimaal comfort. Ook de oordoppen met beugel zijn herbruikbaar. Ze dempen het geluid met ongeveer 20 dB. Ze worden gedragen onder de kin, om altijd binnen handbereik te zijn.

Dit product is veel discreter en lichter dan een oorbeschermer. Dit soort van materiaal heeft heel wat voordelen en is een van de meest voordelige oplossingen op de markt. Een oorbeschermer kan algauw een dertigtal euro kosten, terwijl u voor een paar oordoppen maar enkele euro spendeert.

Een streling voor uw oren

De oorbeschermers zijn de meest comfortabele oorbescherming. Met of zonder beugel, al dan niet met stemversterker, alle modellen garanderen een reductie van de lawaaioverlast met 28 tot 33 dB. Een oorbeschermer kiezen betekent zorg dragen voor uw trommelvliezen, voorkomen dat te veel agressief lawaai op uw oren afkomt en uw oren omgeven met een zacht kussentje.

U kunt kiezen voor een klassieke oorbeschermer, of voor een elektronische oorbeschemer die voorkomt dat de drager volledig afgesloten wordt van het omgevende geluid, door de stemmen en bepaalde waarschuwingssignalen te versterken. Hoewel dit type van oorbescherming veel duurder is, draagt u actief zorg voor uw oren.

Een productkwaliteit in dienst van de gezondheid

Al onze oordoppen voldoen aan de norm EN 352-2 en de oorbeschermers aan de norm EN 352-1. Deze normen bepalen de vereisten inzake de constructie en prestaties, en garanderen de reductie van de lawaaioverlast. Voor een complete bescherming in uw bedrijf, moet u ook denken aan een bescherming van de ademhalingswegen, een oogbescherming en veiligheidsschoenen.

Bekijk al onze referenties van persoonlijke beschermingsmiddelen!