De nr. 1 in hygiëne, onderhoud en veiligheid voor bedrijven
056/840 845

Bestek

0
Ga verder waar je gebleven was.

Vuilniszakken

De afvalzak, een essentieel element voor de netheid

Bij Bernard begrijpen we hoe moeilijk het kan zijn om de juiste afvalzakken te vinden voor jouw zakelijke en huishoudelijke behoeften - soms heb je een vuilniszak nodig voor een kleine hoeveelheid afval en soms voor een grotere capaciteit. Daarom bieden we een brede selectie afvalzakken aan in veertien verschillende maten, variërend van 5 tot 1500 liter! Onze vuilniszakken zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar ze zijn ook sterk, waterdicht en schokbestendig. Dus waar je ze ook voor nodig hebt, je weet dat je op ons kunt vertrouwen voor je afvalbeheer.

Vuilniszakken voor professionals, een oplossing op maat voor alle sectoren

Als het gaat om afvalverwerking, kunnen verschillende vragen opduiken. Is de zak geschikt voor ophaling? Is het afval recycleerbaar of niet? Gaat het om afvalzakken of heb je een grote vuilniszak nodig voor een container? Moet mijn vuilzak extra verstevigd worden? Gelukkig kan Bernard al deze vragen gemakkelijk beantwoorden, dankzij het ruime assortiment professionele producten en het praktische advies voor de keuze van afvalzakken.

Hoewel het een eenvoudige dagelijkse taak betreft, kan de afvalophaling snel een heuse hel worden. Bij het hanteren van een overvolle vuilniszak kunnen zich lekken en scheuren voordoen, of kan het moeilijk zijn de vuilniszak te sluiten. De stevigheid van de zak is dus een doorslaggevend kenmerk waarmee men rekening moet houden.

Lichte of zware vuilniszak?

Bij Bernard begrijpen we hoe belangrijk het is dat je vertrouwt op je afvalsysteem als het gaat om industrieel of besmettelijk afval. Daarom biedt onze selectie van zakken de zekerheid die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat al je gevaarlijke materialen veilig en efficiënt worden verwijderd. Met een verscheidenheid aan maten en types hebben we iets voor elke behoefte - van zwaar afval tot gescheiden afval. Bovendien zijn onze kwaliteitsproducten concurrerend geprijsd, zodat je op ons kunt rekenen voor je afvalzakken.

Ontruiming van puin, opslag van groenafval of dagelijks onderhoud van medische omgevingen, elke activiteit heeft haar specifieke zak. Onder de talrijke referenties van zakken die Bernard voorstelt, stellen wij verschillende diktes en materialen voor. Een dikke en resistente polyethyleen vuilniszak is ideaal en aanbevolen voor het vervoer van scherp en perforerend afval. Anderzijds is een dunnere dikte te verkiezen voor niet-scherpe, maar omvangrijke inhoud of voor licht afval. Een dergelijke afvalzak is bijvoorbeeld het meest geschikt voor bureauvuilnisbakken en algemeen afval.

Met een puinzak hoef je niet bang te zijn dat je zak scheurt. Over het algemeen gemaakt van zeer sterk geweven polypropyleen, zullen ze niet breken onder een zware last.

Een sluitsysteem dat het verschil maakt

Klassieke of koordsluiting? Dit is een veel voorkomende vraag. Twee soorten sluitingen hebben hun eigen kenmerken en voordelen waarmee je rekening moet houden. Een afvalzak met een trekkoorden is praktischer omdat het gemakkelijker te sluiten is. Aan de andere kant kun je met een traditionele - meestal goedkopere - striksluiting de zak beter sluiten, waardoor je lekken en geuren beperkt.

Gekleurde vuilniszakken: een veilige keuze?

Hoe kan de kleur van een afvalzak helpen bij het scheiden van afval? Voor welke doeleinden kunnen gekleurde containers nuttig zijn? De keuze van de kleur is niet onbelangrijk. Hoewel zwart nog steeds voor traditionele doeleinden wordt gebruikt, zijn er in de loop der jaren andere kleuren (rood, blauw, geel, wit, groen, enz.) verschenen om in te spelen op de behoeften van afvalscheiding. Naast het feit dat deze nieuwe kleuren het straatbeeld opfleuren, zorgen ze voor een gemakkelijkere recycling van materialen.

Sorteer het afval correct en wijs het aan de juiste kleur toe om de planeet te beschermen! Je kunt ook kiezen voor transparante vuilniszakken zodat afvalophalers veilig en zonder verrassingen het afval kunnen ophalen.

Bekijk al onze artikelen voor afvalinzameling: afvalzakken, containers en vuilnisbakken!