De nr. 1 in hygiëne, onderhoud en veiligheid voor bedrijven
Bestek
0
Ga verder waar je gebleven was.

Vuilniszakken

De vuilniszak, een onmisbaar artikel voor de netheid

Wanneer men zich van het afval moet ontdoen, kunnen verschillende vragen rijzen. Is de zak geschikt voor de ophaling? Is het afval recycleerbaar? Is sprake van een vuilnisbak of container? Is mijn vuilniszak stevig genoeg? Gelukkig kan Bernard, dankzij het heel ruim gamma van professionele producten en handige tips voor de keuze van de juiste vuilniszak, makkelijk alle vragen beantwoorden.

Een geschikte oplossing voor elk activiteitendomein

Hoewel het een eenvoudige dagelijkse taak betreft, kan de afvalophaling snel een heuse hel worden. Bij het hanteren van een overvolle vuilniszak kunnen zich lekken en scheuren voordoen, of kan het moeilijk zijn de vuilniszak te sluiten. De stevigheid van de zak is dus een doorslaggevend kenmerk waarmee men rekening moet houden.

Ook de kleur, de sluiting van de zak of het gebruik ervan zijn aspecten die niet onderschat mogen worden. Daarom werden de producten van Bernard zorgvuldig geselecteerd door onze teams, in functie van het gebruik.

Zak voor licht of zwaar afval?

De verwijdering van puin, de opslag van groen afval of het dagelijks onderhoud van medische omgevingen, elke activiteit heeft zijn zak. Bij de talrijke referenties op Bernard.be, stellen we verschillende diktes en materialen voor. Een dikke en stevige vuilniszak van polyethyleen wordt aanbevolen door het transport van scherp en perforerend afval. Een dunnere zak zal eerder aanbevolen zijn voor een niet scherpe maar volumineuze inhoud. Bijvoorbeeld, een vuilniszak van dit type is eerder aangewezen voor papiermanden in kantoren.

Een puinzak zal dan weer erg bestand zijn tegen scheuren. Meestal van heel sterk geweven polypropyleen, om grote lasten te dragen.

Een uniek sluitsysteem

Klassieke of schuifsluiting? Deze vraag wordt het vaakst gesteld. Twee types van sluitingen hebben eigen kenmerken en voordelen waarmee men rekening moet houden. Een vuilniszak met een schuifsluiting zal handiger zijn, omdat die veel makkelijker gesloten wordt. Een klassiek systeem met sluitlint, daarentegen, zal minder kosten en geeft u de mogelijkheid om de zak steviger af te sluiten, om lekken en vieze geuren te voorkomen.

Bovendien vindt u bij Bernard maar liefst viertien maten van zakken, van 5 L tot 1500?.

Gekleurde vuilniszakken: een onbetekenende keuze?

Hoe kan de kleur van een vuilniszak helpen bij het sorteren van afval? Voor welk gebruik kan het handig zijn zakken van een verschillende kleur te gebruiken? De keuze van de kleur heeft wel degelijk belang. Terwijl het zwart voorbestemd blijft voor de klassieke doeleinden, zijn er andere kleuren (rood, blauw, geel, wit, groen…) die in de loop der jaren verschenen zijn om in te spelen op de problematiek van het sorteren. De kleuren verlenen niet alleen een meerwaarde aan deze artikelen, maar helpen u vooral om de materialen beter te sorteren.

Ken een kleur toe aan elk type van afval, om de planeet te beschermen!

Bekijk al onze referenties van afvalophaling!