spinner
0

Ademhalingsbescherming

Gelaatsmasker: adem in alle veiligheid

Zelfs als we alles doen voor de bescherming van de ademhalingswegen van de werknemers en medewerkers, blijft er een risico bestaan van blootstelling aan een of meer factoren van ziekte of ongeluk op het werk. De keuze van het gelaatsmasker houdt nauw verband met het gevaar waaraan de werknemer blootgesteld is.

 Lees meer v

In geval van blootstelling aan deeltjes, moet een masker met filter FFP gebruikt worden

Gelaatsmasker met filter FFP2Met FFP (uit het Engels « Filtering Face Piece ») bedoelt men maskers die beschermen tegen deeltjes, met filter en voor eenmalig gebruik. Het risico dat men loopt tijdens een blootstelling aan fijne deeltjes is een ontsteking van de ademhalingswegen.

Elk model van masker bestaat met of zonder uitademventiel. Voor een basisbescherming tegen niet schadelijk stof en spuitbussen op waterbasis (cement, meel, beton…), kies een masker met filter FFP1.

De bescherming FFP2 is aangewezen voor de hout- en bouwindustrie, de omgevingen blootgesteld aan chemische, biologische risico's, de landbouw, de tuinbouw… Met meer modellen die in staat zijn de geuren te filteren of de organische dampen te verwerken.

Tot slot, een masker met filter FFP3 voor een maximale bescherming van de ademhalingswegen. Deze laatste beschermt u tegen heel fijne deeltjes zoals asbest of keramiek.

Voor een meer basisbescherming, zonder reële behoefte aan persoonlijke beschermingsmiddelen, kunt u opteren voor onze hygiënische maskers voor eenmalig gebruik. Ze zijn voordelig en beschikbaar in grote verpakkingen (50 maskers). Ze beschermen tegen stof en projecties, zoals in ziekenhuisomgevingen en de voedingsindustrie.

Kies voor onze maskers met patroon, voor een intensief gebruik

Tegen gassen of dampen beschikt het masker met filter FFP niet over de vereiste filterende eigenschappen. U moet dan kiezen voor een masker met patroon. Er bestaan twee types, half of volledig. Ontdek de kenmerken van deze herbruikbare beschermingen met verwisselbare patronen:

  • Het halfgelaatsmasker: comfortabeler. Het vergt geen bijzondere vorming en is geschikt voor de sectoren van de bouw en openbare werken, de lichte en zware industrie. Het dekt de mond en neus af zonder het gezicht te belemmeren.
  • Het volledig masker: het biedt een maximale bescherming van de ademhalingswegen en beschermt efficiënt tegen de toxische dampen. Het beschikt over een vizier dat de bovenkant van het gelaat beschermt. Het moet bijgevolg gebruikt worden wanneer er een risico voor de ogen is.

Het beschermveld van deze gelaatsmaskers is afhankelijk van de patronen. Wij stellen een reeks van mogelijkheden voor, met Bescherming A (tegen organische dampen), B (andere dampen), E (zure gassen en dampen), K (ammoniak en afgeleiden) en P (stof). Deze patronen bieden verschillende niveaus van bescherming (1, 2 of 3), volgens het niveau van concentratie van het gas (waarbij 3 het hoogste niveau van bescherming is).

Onder de specialisten van de persoonlijke beschermingsmiddelen, is Delta Plus leider op de markt van de gelaatsmaskers, dankzij de betrouwbaarheid en kwaliteit van de producten. Ontdek ze!


Tekst verkleinen ∧