De nr. 1 in hygiëne, onderhoud en veiligheid voor bedrijven
056/840 845

Bestek

0
Ga verder waar je gebleven was.
cafe-douwe-egberts
Blog

Douwe Egberts : het te kiezen koffiemerk ?

Douwe Egberts is een merk van JDE Professional, ‘s werelds grootste industriële koffiegroep met wereldwijd 16000 medewerkers. De onderneming is gevestigd in Nederland en verkoopt haar producten in meer dan 40 landen. In bedrijven, hotels, restaurants en op openbare plaatsen biedt JDE Professional u producten aan die aan uw behoeften zijn aangepast. In overeenstemming met de waarden van de groep wordt ernaar gestreefd kwaliteitskoffie aan te bieden, aangepast aan elke activiteitensector.

Douwe Egberts, een bekend koffiemerk met tal van troeven

De eerste troef van de koffies van het merk Douwe Egberts is uiteraard hun kwaliteit. Die is van essentieel belang daar de koffiepauze een steeds belangrijkere plaats inneemt in het sociale leven van een onderneming. Er gaat niets boven dan een koffiepauze onder collega’s om te ontspannen en een paar momenten te delen in een gezellige sfeer.

Gemalen koffie, oploskoffie of filterkoffie, Bernard biedt u de koffie aan die aangepast is aan uw behoeften en vooral aan uw smaak. Dit is een andere belangrijke troef van de Douwe Egberts koffies : een uitgebreid assortiment dat aan verschillende en uiteenlopende behoeften voldoet. Dus, met of zonder koffiezetapparaat, trakteer uzelf op een heerlijke, al dan niet gearomatiseerde koffie.

Logo Foodbanks

Daarnaast organiseert Douwe Egberts in samenwerking met de Voedselbanken, de actie Koffie voor Iedereen. Dankzij uw aankoop van een pakje Douwe Egberts koffie, schenkt het merk miljoenen kopjes koffie aan hulpbehoevenden, via 623 aangesloten lokale verenigingen in België. Met de actie Koffie voor Iedereen bestrijden de vrijwilligers van deze verenigingen honger en voedselverspilling, door voedseloverschotten en donaties uit te delen aan duizenden mensen die het minder goed hebben.

Bron : foodbanks.be

Logo JDE - Common Grounds

De groep JDE Professional is zeer betrokken bij de eerlijke handel, en heeft twee belangrijke verbintenissen aangegaan op het vlak van verantwoorde bevoorrading : tegen 2025 streven naar 100% van de ingekochte koffie, thee en palmolie die op een duurzame manier zijn verbouwd, en tegen 2025 rechtstreeks samenwerken met meer dan 500 000 kleinschalige koffie- en theeboeren over de hele wereld.

Bron: jacobsdouweegberts.com

Een ruim en gevarieerd aanbod aan koffiesoorten

Gemalen koffie

Bernard biedt u drie verschillende soorten gemalen koffie aan : Dessert, Moka Royal en Decafe. De Dessert gemalen koffie wordt gekenmerkt door zijn zachte smaak en verfijnd aroma, met een subtiele melange van zorgvuldig geselecteerde koffiebonen. Bij elk kopje koffie dat u drinkt, smaakt u de zoetheid van een dessert. De Moka Royal gemalen koffie is sterker, met een krachtig aroma en een subtiele melange, samengesteld uit bonen van verschillende oorsprong. Ten slotte is de Decafe gemalen koffie een cafeïnevrije koffie die de karakteristieke volle smaak en het fijne aroma van de koffie heeft behouden.

Dankzij Bernard kunt u genieten van de beste Douwe Egberts koffievariëteiten. Bovendien is de verpakking uiterst handig want hij is in een minimum van tijd gemakkelijk te openen en te hersluiten. De pakjes van elk 250 g zijn verkrijgbaar per set van 4. Merk op dat gemalen Douwe Egberts koffie compatibel is met Philips koffiezetapparaten. Vergeet ook de koffiefilters niet!

Oploskoffie

Oploskoffie, ook bekend als instantkoffie, is de ideale oplossing om te genieten van een heerlijk kopje koffie zonder over een koffiezetapparaat te beschikken. Het voordeel is dat hij heel gemakkelijk te bereiden en te serveren is. Het volstaat heet water toe te voegen en te genieten van een warme koffie! Het Extra Dessert aroma is zacht en subtiel van smaak, met een Dessert nasmaak bij elke gedronken druppel. De Douwe Egberts Extra Dessert oploskoffie wordt aangeboden in flesvorm van 200 g, dus ongeveer 100 doseringen.

Filterkoffie

Hiermee bereidt u koffie met een papieren filter en reeds voor u gemalen koffiebonen. Filterkoffie is ideaal voor het bereiden van zwarte koffie. De blend is rijk en karaktervol. De langzame en krachtige branding van de bonen zorgt voor een volronde en intense smaak. De Douwe Egberts filterkoffie is verkrijgbaar per doos van 10 filters.

Koffie en cappuccino in poedervorm

Koffiepoeder is een gebruiksklare instantdrank. Gemakkelijk en snel om van te genieten, enkel heet water toevoegen volstaat. Douwe Egberts koffiepoeder is verpakt in individuele sticks voor een beter behoud van de aroma’s. De dispenserdoos is zeer functioneel en perfect voor een gebruik in de onderneming. De handige verdeelklep van de doos maakt zelfbediening van de sticks mogelijk. De dispenserdoos bevat 200 sticks van 1,5 g.

Ook cappuccino in poedervorm is verkrijgbaar in individuele sticks in een dispenserdoos, hier bestaande uit 80 sticks van 12,5g. Douwe Egberts cappuccinopoeder is een romig instantdrankje dat het evenwicht behoudt tussen de intensiteit van koffie en de zoetheid van melk.

Lekkers bij uw koffie Douwe Egberts

Geeft u de voorkeur aan Moka Royal of Dessert koffie? Aan koffie met of zonder suiker? Met een koekje erbij of zonder? Dankzij de koekjesassortimenten aangeboden door Bernard drinkt u een Douwe Egberts koffie net zoals u dat wenst.

Assortimenten van zoete koekjes, amandelkoekjes met chocolade, Speculoos koekjes… U vindt er alle snacks van uw gading om te genieten van een heerlijke Douwe Egberts koffie!

Assortiment van 300 koekjes Jules Destrooper
Assortiment van 300 koekjes Jules Destrooper
Suikerklontjes Miko 5 kg
Suikerklontjes Miko 5 kg
200 melkschuitjes Miko
200 melkschuitjes Miko
Spéculoos koekjes Original Lotus, doos van 400 stuks
Spéculoos koekjes Original Lotus, doos van 400 stuks

Geschiedenis van het merk

  • 1753 Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thijsses openen hun kruidenierswinkel genaamd De Witte Os in de Midstraat in Joure, en legden het fundament van Douwe Egberts. Egbert en Akke bieden producten aan die « tot de genoegens van het dagelijkse leven behoren ». Dat zijn voornamelijk koffie, thee en tabak.
  • 1925 Het bekende DE-zegel verschijnt voor het eerst op de tabaksverpakking. Het zegel is sindsdien al verschillende keren gewijzigd en zorgt voor een snelle herkenning van het merk.
  • 1953 Douwe Egberts bestaat 200 jaar. Het predicaat « Koninklijk » wordt aan de onderneming toegekend.
  • 1963 Douwe Egberts lanceert de Wigomat, de eerste elektrische filterkoffiemachine.
  • 1997 Start van de actie « Koffie voor Iedereen ». Douwe Egberts en de Voedselbanken mobiliseren zich om de minstbedeelden te helpen, door hen warme koffie aan te bieden en hartverwarmende momenten met hen te delen. Sindsdien werden tientallen miljoenen kopjes Douwe Egberts koffie aan de Voedselbanken geschonken.
  • 2001 Lancering van Douwe Egberts SENSEO®, die een nieuw tijdperk inluidt voor liefhebbers van Belgische koffie. Zo werd het mogelijk slechts één kopje koffie per keer te zetten, waarbij eenieder zijn favoriete koffiesoort kan kiezen.
  • 2002 Het Friese embleem maakt plaats voor de Aroma Lady, die vandaag nog steeds op de verpakkingen prijkt.

© Bernard | 14 december 2021