De nr. 1 in hygiëne, onderhoud en veiligheid voor bedrijven
056/840 845

Bestek

0
Ga verder waar je gebleven was.
hoe-kiest-u-uw-toiletpapier
Blog

Hoe kiest u uw toiletpapier ?

Bij Bernard vindt u vast het toiletpapier dat u nodig heeft. Wij hebben immers het grootste aanbod op de Belgische markt, geschikt voor elk type onderneming, voor alle soorten behoeften en voor elk budget. In België gebruikt elk gezin gemiddeld 120 rollen toiletpapier per jaar. Dat betekent in het hele land 480 miljoen rollen per jaar ! Daarom is het kiezen van het juiste toiletpapier van essentieel belang.

De juiste keuze uit alle mogelijkheden

De keuze is des te ingewikkelder daar het aanbod van uitrustingen en verbruiksgoederen zo uiteenlopend is. Een school, een restaurant of een sportzaal wordt niet op dezelfde manier uitgerust. Deze tips zullen u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Laat ons beginnen met de juiste vragen te stellen :

  • Hoeveel werknemers telt mijn bedrijf ?
  • Hoeveel sanitaire ruimtes moeten worden uitgerust ?
  • Ontvangen we bezoekers ?
  • Is het imago van de onderneming belangrijk ?
  • Is er veel passage ?
  • Is het een publieke of private plaats ?
  • Wat is mijn budget ?

Al deze vragen zullen u helpen om u te richten op de juiste uitrusting en verbruiksartikelen.

De verschillende soorten toiletpapier

Bernard stelt drie soorten verpakkingen van toiletpapier voor. Het wordt aangeboden in rollen, gevouwen papier (in pakjes) en grote rollen.

1. De « traditionele » rol

Toiletpapier op traditionele rol is het meest gekende en meest gebruikte formaat, dat door de meeste gezinnen wordt gebruikt.

Traditionele rollen bieden een ruime keuze aan kwaliteit, absorptievermogen, stevigheid en aantal lagen. Ze kunnen ook met motieven versierd zijn of lotion bevatten of zelfs geparfumeerd zijn. Deze rollen kunnen nagenoeg aan ieders behoeften en wensen voldoen. Ze zijn zeer praktisch want ze kunnen alleen of met een dispenser worden gebruikt (tevens een ruime keuze : wanddispenser, op voet of zelfs een gemengde dispenser voor rollen én pakjes). Traditionele rollen hebben een beperkte capaciteit van ongeveer 150 tot 200 vellen, wat misschien niet volstaat in drukbezochte sanitaire ruimtes.

Dit formaat is dus eerder aanbevolen voor kleine ondernemingen met een klein aantal werknemers of met weinig bezette sanitaire ruimtes. Dit formaat is bijvoorbeeld ideaal voor kleine bedrijven (boekhandels, kapsalons, bakkerijen, kleine handelszaken, enz.), alsook voor privépraktijken (advocaten, notarissen, medische specialisten, enz.) of hotels met privé sanitair in elke kamer.

Daarom biedt Bernard u toiletpapier aan in dozen van 96 rollen. Dit is een goede oplossing, ongeacht de grootte van uw onderneming, vooral omdat dit toiletpapier de beste verhouding kwaliteit-prijs op de markt biedt. Het toiletpapier is gemaakt van zuiver cellulosewatten, een uitstekend compromis tussen zachtheid/soepelheid/weerstand.

Binnen de traditionele rollen wordt een onderscheid gemaakt tussen « groot comfort », « comfort » en « voordelig ». Hoe maakt u uw keuze ? Zoals hun naam aangeeft, heeft elk van deze drie ondercategorieën van toiletpapier een pluspunt. De groot comfortrollen zijn de meest aangename in gebruik, ze bestaan uit zuiver cellulosewatten, met drie of zelfs vier lagen en bieden een verhoogde zachtheid en weerstand. De comfortrollen bieden een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en vormen een goed evenwicht tussen de kwaliteit van uw toiletpapier en uw budget. Tenslotte is het voordelig toiletpapier uiteraard het meest betaalbaar en van goede kwaliteit, bestaande uit gewafeld wattenpapier met minstens twee lagen.

hoe kiest u uw toiletpapier met een zo groot gamma

2. De rol met « grote autonomie »

Voor mensen die een rolformaat voor matig bezette sanitaire ruimtes wensen, bestaan de grote rollen met « grote autonomie ». Dit zijn rollen van 300 tot 600 vellen (wat overeenstemt met 2 tot 3 traditionele rollen).

Dit roltype kan worden gekenmerkt door de specificiteit van zijn dispenser. Bernard biedt een eerste soort toiletpapier aan, bestemd voor dispensers van dubbele rollen en een andere soort voor dispensers van rollen toiletpapier met gecontroleerde verdeling per vel. Het eerste type dispenser helpt het probleem van voorraadbreuk te beperken. Zodra de ene rol op is, neemt de andere rol het onmiddellijk over. Het design is sober, en past dus in elk interieur. De tweede variant, de dispenser met verdeling per vel biedt eveneens voordelen : hij is voordelig (tot 40% besparing op het aantal verbruikte vellen) en vooral meer hygiënisch, want de rol is beschermd in de dispenser. De gebruiker raakt alleen het vel aan dat hij nodig heeft. Kruisbesmetting is aldus beperkt. Deze dispensers zijn ideaal voor medische praktijken (radiologie, laboratoria...) en voor matig bezette sanitaire ruimtes.

Deze rollen met grote autonomie en hun dispensers zijn ideaal voor dokterspraktijken, kleine supermarkten, toiletten van restaurants en sanitaire ruimtes met matig tot intensief verkeer. Zoals hun naam aangeeft, kunnen ze langer worden gebruikt aangezien ze groter zijn dan de zogenaamde traditionele rollen.

toiletpapier en dispensers hoe kiest u uw toiletpapier

3. Het gevouwen papier (in pakjes)

Toiletpapier in gevouwen formaat is praktisch, hygiënisch en voordelig. Het wordt gebruikt met een dispenser voor pakjes of een gemengde dispenser (die ook traditionele rollen kan bevatten). Het dispensersysteem is een verdeling per vel met al zijn voordelen. Maar net als de traditionele rollen is het gevouwen toiletpapier beperkt door zijn capaciteit en kan enkel worden aanbevolen voor ruimtes met laag tot matig verkeer en zal door het verdeelsysteem per vel worden aangeboden aan hygiënebewuste ondernemingen die kruisbesmetting willen beperken, zoals kleine dokterspraktijken of restauranttoiletten.

hoe kiest u uw gevouwen toiletpapier

4. Het papier op rol

Traditioneel toiletpapier op rol is een voordelig formaat voor drukbezochte sanitaire ruimtes. Het is verkrijgbaar in Mini of Maxi rollen met enkele of dubbele laag. Deze rollen worden specifiek gebruikt in roldispensers. Wij bieden deze rollen aan voor drukbezette sanitaire ruimtes zoals scholen, sporthallen, grote ondernemingen of wegrestaurants.

Voor drukbezochte faciliteiten en imagobewuste ondernemingen stelt Bernard nieuwe modellen dispensers voor die een verdeling per vel bieden met al zijn voordelen. Een baanbrekende innovatie op het gebied van toiletpapier is de eerste dispenser met automatische versnijding. Hij snijdt zelf het papier op de gewenste lengte. Deze dispenser is ideaal in sanitaire ruimtes van ziekenhuizen, grote restaurants en hotels. Een ander voordeel is dat alles zonder contact gebeurt. Een eenvoudig handgebaar volstaat om de dispenser in werking te stellen.

kies uw toiletpapier in rol

Voordat u uw definitieve keuze maakt, zijn er dus verschillende criteria waarmee u rekening moet houden. In de eerste plaats bepaalt het gebruikte dispensertype het papierformaat. Uw keuze zal natuurlijk veranderen als u een dispenser voor toiletpapier in pakjes, op grote rol of gewoon een dispenser voor traditioneel toiletpapier op rollen heeft. Vervolgens spelen de criteria betreffende het comfort, zoals het aantal lagen, de zachtheid, de stevigheid en tenslotte de verhouding kwaliteit/prijs een rol.

© Bernard | 22 oktober 2021