spinner
Snel en gratis bestek
12 000 hygiëne- en
onderhoudsproducten voor alle professionelen
Levering 24/48u
aangeboden vanaf 99€, excl. BTW
0
spinner
Uw winkelmandje is leeg

Kleding voor kortstondig gebruik

Wegwerpkledij: een vergankelijke maar efficiënte bescherming!

De wegwerpkledij (overall, schort of andere kledij voor eenmalig gebruik) behoort tot de basis Persoonlijke beschermingsmiddelen. Ze zijn onontbeerlijk voor een onberispelijke netheid. Ze moeten kruiscontaminatie tussen een gezonde en een "gecontamineerde" of vuile omgeving voorkomen.

Producten ontworpen om contaminatie in een gevoelige omgeving te voorkomen

De veiligheid in een bedrijf is een ernstige zaak. Tijdens het bezoek aan een vuile of gecontamineerde plaats, of eerder aan een steriele omgeving, moet men correct beschermd zijn. Dit om vervuiling en directe blootstelling van de werkomgeving te voorkomen.

In sommige omstandigheden, moet de werkomgeving beschermd worden tegen externe contaminatie. Daarom is het noodzakelijk en soms zelfs verplicht om het haar samen te binnen, te voorkomen dat speeksel geprojecteerd wordt door onbeheerst hoesten, of dat microben getransporteerd worden door de handen of schoenen. In het ziekenhuiswezen, bijvoorbeeld, moet elke bezoeker (of verzorgend personeel) uitgerust zijn met een wegwerpschort, een kapje (ook accordeonkapje genoemd) en schoenbeschermers. In sommige gevallen, moet men ook een beschermmasker dragen. Dit laatste type van producten wordt overigens heel vaak gebruikt in de geneeskunde, maar ook in de horeca.

Wegwerpkledij om zich te beschermen tegen de buitenwereld

Naast de wegwerpschort is het, wanneer sprake is van kledij voor eenmalig gebruik, de waterdichte overall die niet gemist kan worden. Deze overall is voor een schilder, een garagist of een landbouwingenieur de gepaste oplossing om zich te beschermen tijdens het werk. Andere producten voor kortstondig gebruik worden voorgesteld door Bernard, zoals de alomgebruikte wegwerphandschoenen. Door schoenbeschermers te dragen, beperkt u kruiscontaminatie en woekering van de microben die onder de zool van uw schoenen zitten. Hetzelfde geldt voor het accordeonkapje. Hoewel dit element op esthetisch vlak niet echt gewaardeerd wordt, biedt het heel wat voordelen. Het kan ook onder een werfhelm gedragen worden.

De voordelen van kledij voor eenmalig gebruik

Terwijl de professionele kledij comfort en stevigheid bieden, pakt de wegwerpkledij uit met een heel grote flexibiliteit bij het gebruik. Hoewel de eersten schoonmaak en onderhoud vergen, zijn de meeste Persoonlijke beschermingsmiddelen voor kortstondig gebruik er tevreden mee altijd in schone staat te verkeren. Net zoals hun naam aangeeft, volstaat het ze na gebruik weg te gooien. Naast de afwezigheid van waskosten, worden geen andere voorwerpen of kledingstukken gecontamineerd. Tot slot, kunt u met de aankoop van kledij voor eenmalig gebruik heel wat geld besparen.

Ontdek bij Bernard producten van de grootste merken, zoals Tyvek, Kimberly-Clark en Venitex.