De nr. 1 in hygiëne, onderhoud en veiligheid voor bedrijven
056/840 845

Bestek

0
Ga verder waar je gebleven was.
Voorbereiding van de bestellingen
Onze diensten

Voorbereiding van de bestellingen

De voorbereiding van de bestellingen houdt nauw verband met het gekozen transport. Daarom moeten wij kennen:

 • de inhoud van de bestelling, de vereisten verbonden met de verzonden producten.
 • de leveringszone, om de kost van de verzending te bepalen.
 • de beperkingen van de klant (mogelijkheid om te leveren op pallet, al dan niet dringende levering…).

Eens we alle vereisten kennen, kunnen we de meest geschikte verzendingsmethode kiezen, de bestelling klaarmaken en tot slot een verzendingsdatum bepalen.

Een verzorgde voorbereiding van het pak

De voorbereiding van de bestellingen is een fase die de grootste aandacht verdient. Deze fase wordt geoptimaliseerd volgens drie verschillende processen:

 • Process "Pick & Pack" om de verschillende compatibele artikelen te groeperen in éénzelfde pak en ze te beveiligen
 • Process "Full Pack" om volledige pakken rechtstreeks door de leverancier te laten verzenden. Dit proces wordt ook "RLL" genoemd, wat staat voor "Rechtstreekse Levering Leverancier".
 • Specifieke processen voor omvangrijke artikelen, het versnijden van matten, de productie van recipiënten…
Decoupe tapis
Voor het versnijden van matten op maat is er een welbepaald proces om de bestellingen te vergemakkelijken
Fardeleuse
De bundelmachine groepeert pakken om er een enkel makkelijk te hanteren pak van te maken.
Calage sécurisation

Eventueel groeperen we ook pakken op pallets. Elk proces gaat gepaard met eigen manieren van voorbereiden, verpakken en beveiligen van de inhoud van de verpakking.

Onze verzendingsspecialisten

Elke factuur wordt apart van de bestelling verstuurd.

Onze organisatie berust in de eerste plaats op een team van 37 personen met een ruime ervaring, veelzijdig, in staat om opleveringen te verzorgen, reserves te doen, de pickingzones opnieuw te bevoorraden, de pakken voor te bereiden in een van de drie eerder genoemde processen. Dankzij deze manuele processen kunnen we ons perfect aanpassen aan de uiteenlopende producten die we verzenden.

Equipe Bernard
Onze teams zijn 100% Bernard, ervaren en reactief!

Sommige personen zijn gespecialiseerd in de parametrering van de artikelen, zones, processen, en anderen houden zich dan weer bezig met de continue verbetering van de kwaliteit en gaan op zoek naar punten waar de service verbeterd kan worden, ten gunste van de klanten.

De fysieke organisatie van het magazijn

De hele ruimtelijke organisatie van het magazijn is geregistreerd in ons exploitatiesysteem. Wij kennen in detail de zones voor picking of reserve, het volume van elke plek, de opslagcapaciteit van elke installatie (rekken met pallets, pakken) en de opslagautorisaties.

Installation stockage

De verschillende plekken in het magazijn kunnen verschillende types van artikelen onderbrengen (met een aantal uitzonderingen), met welbepaalde volume en gewicht. We kennen op elk moment de inhoud van elke plek en zone van het magazijn. Zo kunnen we controleren of ons beleid conform onze autorisatie tot exploiteren is, of de middelen voor preventie van ongelukken (brand, zuurlekken,…) geschikt zijn.

Kwaliteitsborging: beveiligde pakken

Onze activiteit behelst het ontvangen van onderling uiteenlopende artikelen (van de knoopbatterij tot de picknicktafel, sneeuwzout of gedestilleerd water), deze opslaan conform de logistieke en reglementaire vereisten, de bestellingen voorbereiden en verzenden conform ons serviceaanbod en de wetgeving die van kracht is.

Daarom moeten we de producten kwalificeren, bepalen hoe we ze opslaan en de gegevens registreren voor de voorbereiding en verzending van de pakken.

Het artikel, kern van het proces

Elk artikel wordt geregistreerd en de "technische fiche" opgenomen in ons systeem. De gedetailleerde logistieke informatie wordt voor allerhande doeleinden benut. Voor elk artikel (in eenheidsverpakking en per lot) wordt de volgende basisinformatie geregistreerd:

 • Het gewicht
 • De 3 afmetingen
 • Het volume
 • De vereisten voor de opslag en/of de verpakkingen (vb.: het artikel verticaal houden)
 • De "logistieke familie": voeding, zuren, basen, standaard, gevaarlijke producten…
 • De vereisten van compatibiliteit of gebrek eraan in aanzelfde pak of in éénzelfde opslagzone (vb.: de voedingsproducten worden tijdens de hele keten gescheiden gehouden van de gevaarlijke producten)

Bij de eerste oplevering wordt het artikel en de basisverpakking per lot nagekeken, om de graad van beveiliging te bepalen (beveiliging van de doppen van flessen, bussen en flacons, beveiliging van de metalen kasten, gebruik van welbepaalde verpakkingsmaterialen).

Wij beveiligen onze producten met aangepaste verpakkingen. Daarom hebben we meer dan tien formaten van kartonnen dozen, plastic omhullingen, verpakkingen van krimpfolie, pallets als dat nodig is… Elk pak wordt voorzien van een reglementair etiket met het oog op een veilig transport (reglementering voor de gevaarlijke producten).

Installation stockage

De kost van de verpakking, het afvalbeheer, de optimalisatie van de gewichten en getransporteerde volumes dragen bij tot ons milieubeleid. Al deze informatie wordt benut bij de opslag en voorbereiding.

Voortdurende controles met het oog op een maximale kwaliteit

Sommige producten zullen hun hele levensduur lang onderworpen worden aan controles, herconditionering of systematische beveiliging. Wij letten ook op de signaleringen van de klanten die problemen ondervonden hebben met producten die ze van ons ontvingen, zodat we onze verpakkingsmethode kunnen aanpassen.

Elk artikel en elke verpakking wordt op eigen manier voorbereid en opgenomen in een proces (ophaling, beveiliging en/of verpakking; en/of etikettering). Elke manier van voorbereiden gaat gepaard met verschillende types van verpakking om de artikelen te beveiligen en in de beste condities te leveren.

Al deze ervaringen stellen ons vandaag in staat een uitstekend kwaliteitsniveau te bieden. Bernard beschikt overigens over de certificeringen ISO 9001 en 14001 als beloning voor de prestatiekwaliteit en aandacht voor het milieu. De afvalsortering, het zoeken naar ecologische oplossingen zijn ten volle opgenomen in onze processen.