De nr. 1 in hygiëne, onderhoud en veiligheid voor bedrijven
056/840 845

Bestek

0
Ga verder waar je gebleven was.
Quel désodorisant choisir ?
Blog

Welke luchtverfrisser kiezen ?

Zelfs als u regelmatig uw lokalen verlucht, kunt u er toch geconfronteerd worden met onaangename geuren. Daarom is het verfrissen van uw interieur een noodzaak. Er bestaat een veelvoud aan productassortimenten voor het luchtverfrissen en ontgeuren van ruimtes en soms kan het moeilijk zijn om de juiste luchtverfrisser te kiezen.

Een keuze die vooral afhangt van uw behoeften

De bedoeling is uiteraard om na de behandeling tegen nare geurtjes een vleugje frisheid en een aangename geur te brengen in de ruimte. Daarom biedt Bernard u een ruime keuze aan producten aan. Er zijn luchtverfrissers met een punctuele of continue verspreiding. Om goed uw luchtverfrisser te kiezen, dient u rekening te houden met de context waarin de geuren ontstaan.

Luchtverfrissers bieden een punctuele verspreiding die een ogenblikkelijk resultaat opleveren want ze vernietigen de slechte geuren en laten een aangename geur van frisheid na in uw interieur. Deze producten zijn nuttig voor het neutraliseren van niet-hardnekkige geuren in een ruimte. Hetzelfde geldt voor interieurparfums in de vorm van verstuivers.

Voor een permanente verspreiding tegen vaak voorkomende nare geuren in de ruimte, kunt u kiezen voor luchtverfrissers in wiekflessen, geurkaarsen of zelfs geurneutraliserende gels om ongewenste geuren te verwijderen. Ze zijn minder radicaal dan de luchtverfrissende sprays, maar ze zorgen voor een langdurige aangename geur in uw ruimte met voor sommige producten een duurzaamheid van 12 weken.

En tussen deze twee soorten producten bestaat ook de categorie automatische verspreiders. Deze zijn heel praktisch want ze combineren het krachtige effect van sprays en de duurzaamheid van permanente verspreidingsmethodes. Door hun vermogen om met regelmatige tussenpozen een parfum te verstuiven, verspreiden ze zelfs in uw minst gastvrije ruimtes een intense en duurzame geur ! Bij Bernard vindt u talrijke navullingen voor parfumverspreiders.

Luchtverfrissende sprays : voor een radicale en ogenblikkelijke neutralisatie van nare geuren !

De punctuele verspreiding van luchtverfrissende en geurneutraliserende spuitbussen is bijzonder doeltreffend voor een onmiddellijke werking in de te behandelen ruimte. Ze geven een aangenaam gevoel van comfort en frisheid. Geschikt voor elk type lokaal (sanitaire ruimtes, restaurantzalen, hotels, kantoren, wachtzalen), deze luchtverfrissende sprays kunnen een ruimte ontgeuren tot 50 m3, wat voornamelijk het geval is met de luchtverfrissende spray Bernard.

Het gamma luchtverfrissende sprays van Bernard

Dit productassortiment is bijzonder efficiënt om uw hele kamer te ontgeuren. Naast de hieronder voorgestelde Citorengeur zijn de Bernard luchtverfrissers verkrijgbaar in zes andere parfums : Marine, Mandarijn, Lavendel, Rode vruchten, Pompelmoes en Perzik. U heeft dus keuze te over naar gelang uw smaak. Deze producten bieden een uitstekende kwaliteit-prijs verhouding en zijn bijzonder handig voor professionals. Ze neutraliseren alle onaangename geuren : verf, tabak, keuken, sanitair, enz. Deze droge luchtverfrissers voorkomen eveneens een onaangename natte neerslag, vooral dankzij hun krachtige spuitkop.

luchtverfrisser-bernard

Andere luchtverfrissende sprays en verstuivers

Bernard biedt u een ruime keuze aan luchtverfrissende sprays en verstuivers aan. Er bestaan eigenlijk meerdere gamma’s luchtverfrissers, die niet enkel ontgeuren maar ook parfumeren, zoals het gamma gewijd aan aromatherapie, enz. Er is voor elk wat wils, in verschillende merken : Boldair, Good Sense, Desodor. Het meest bekende merk is Boldair, de specialist in luchtbehandeling voor een optimale luchtverfrissing van uw lokalen. Dit merk gaat prat op de technologie en de kwaliteit van de gebruikte producten voor een aangename luchtverfrissing.

Twee productlijnen zijn verkrijgbaar in sprayvorm : de spuitbussen van het merk Air Wick van het gamma Pure en die van het merk Fébrèze van het gamma Luchtplezier. Het voordeel hier is een meer geconcentreerd parfum, dus meer efficiënt op kleinere te behandelen oppervlakken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende parfums zodat u opnieuw kunt kiezen volgens uw voorkeuren.

welke-luchtverfrissende-spray-kiezen

Geurvernietigers

Waar is het verschil met een meer « klassieke » luchtverfrissende spuitbus ? De geurvernietigers, ook wel geurneutralisators genoemd, zullen dankzij hun actief chemisch bestanddeel, de moleculen die nare geuren veroorzaken absorberen en neutraliseren, voor het bekomen van een gezonde atmosfeer.

Er zijn drie soorten geurvernietigers in spuitbussen : parfumerende, superkrachtige en speciaal voor dierengeuren. De parfumerende geurneutralisators zijn 2-in-1 producten. Ze vernietigen niet alleen hardnekkige ongewenste geuren, maar parfumeren ook aangenaam de ruimte om een zachte en geurige sfeer te creëren. Ze worden aangeboden onder het merk Bernard, het merk King en het merk Boldair.

Bernard biedt ook superkrachtige geurvernietigers aan, vooral aanbevolen voor grote ruimtes. Deze producten hebben een ultrakrachtig spuitstuk dat een oppervlakte van 25 m² kan ontgeuren met een verhoogde dekkracht en remanentie. Deze superkrachtige spuitbussen zijn verkrijgbaar in 2 verschillende merken : Boldair en King.

Ten slotte is de Boldair geurverwijderaar speciaal dierlijke geuren zoals de naam al doet vermoeden ideaal voor het vernietigen van alle nare geuren van dierlijke oorsprong, op textiel, kattenbakvullingen, in de lucht, enz. Dit product is bijzonder doeltreffend tegen hardnekkige urinegeuren. Het geeft een licht parfum af dat de geuren neutraliseert en creëert een aangename en gezonde omgeving voor uw huisdier.

welke-geurvenietiger-kiezen

Verschillende productassortimenten gewijd aan de permanente verspreiding in uw lokalen

Er zijn geurneutraliserende gels, wiekflessen, geurkaarsen en andere diverse producten in de categorie, interieurparfums. Hun gemeenschappelijke troef is de permanente parfumverspreiding tijdens een bepaalde periode, om een frisse, aangename en gezonde sfeer te creëren in uw lokalen, in de onderneming en thuis.

Geurvernietigende gels

De geurneutraliserende gels zijn van het merk Boldair. Ze neutraliseren radicaal alle vieze geuren (tabak, keuken, vuilnisbakken, toiletten, ...). Hun technologie is gebaseerd op het vangen en vernietigen van moleculen die deze onaangename geuren veroorzaken. Verder parfumeren ze doeltreffend alle ruimtes in de buurt van waar u de gel plaatst. Bovendien is de werking van de gel permanent gedurende 8 weken. Deze vaste gel wordt aangeboden in potvorm met een diffusierooster, dat werkt door de verdamping van de natuurlijke actieve stoffen.

Deze gel is doeltreffend voor oppervlakken tot 30 m², en is ideaal voor gebruik in de auto. Voor grotere oppervlakken is het echter aanbevolen meerdere potten te gebruiken. De formule is biologisch afbreekbaar, niet giftig, en geeft geen gas af. Het gebruik is heel gemakkelijk en handig. U hoeft enkel het deksel te verwijderen en de geurvernietigende gel in de buurt van de bron van slechte geuren te plaatsen. De gel is verkrijgbaar in 9 verschillende geuren.

boldair

Wiekflessen

Deze zijn ontworpen voor een permanente luchtverfrissing van kwaliteit. Ze verwijderen hardnekkige nare geuren en verspreiden een aangename geur. De luchtverfrissers met wiek bieden een uitstekende verhouding kwaliteit/prijs en zijn tot 8 weken efficiënt. De Nicols wiekfles, aangeboden als low-end gamma, biedt een reeks basisgeuren aan voor een lage prijs. Zin om een exotische noot voor uw bezoekers te vinden ? Ontdek eveneens de topmerken op de markt Boldair en Airwick en hun 2-in-1 wiekflessen : geurneutralisators en permanente parfumverspreiders.

De wiek is verstelbaar zodat u zelf de intensiteit van de geurverspreiding bepaalt. Het gebruik van wiekflessen wordt in het bijzonder aanbevolen in sanitaire ruimtes, want ze zijn discreet en vinden overal in de kamer een plaatsje, zelfs op de vloer. We raden u echter aan de fles op een hoogte te plaatsen, zodat hij beschut is tegen tocht, waardoor de geuren beter worden geneutraliseerd.

welke-wiekfles-kiezen

Geurkaarsen en andere interieurparfums

Geurkaarsen zorgen voor een gezellige en aangename sfeer in uw interieur. Met geurkaarsen creëert u een verfijnde sfeer in uw keuken of woonruimtes. Hun design is zuiver en decoratief. Sommige geurkaarsen geven tot 40 uur een permanente geurnoot af. Bij Bernard zijn de kaarsen allemaal van het merk Air Wick, in verschillende reeksen : Botanica, traditioneel, decoratief, enz.

Voor een permanente verspreiding van parfum kunt u ook stokjes gebruiken. De stokjes zuigen de waterige geurformule op en geven het parfum af in de ruimte op subtiele wijze. Met deze originele parfumverspreider brengt u een decoratief en harmonieus tintje in uw interieur. Er zijn drie soorten verkrijgbaar : Air Freshener Nicols, Air Wick Life Scents en Botanica by Air Wick.

Nog een ander product zijn de geurverspreiders Air Wick. Deze premium parfumverspreiders zijn in intensiteit verstelbaar door lichtjes aan de kap te draaien om de openingen aan te passen. Ze parfumeren aangenaam uw interieur met geraffineerde geurtjes, tot 8 weken lang.

geurkaarsen

Geurverspreiders met navullingen

Deze professionele geurverspreiders zijn de meest praktische op de markt op gebied van luchtverfrissing en luchtbehandeling. Ze bieden immers een hybride oplossing. Eenmaal geplaatst en geprogrammeerd combineren de verspreiders de krachtige remanentie van luchtverfrissende sprays en een langdurig gebruik zonder menselijke tussenkomst. Uw ruimte wordt op die manier automatisch ontgeurd en aangenaam geparfumeerd. Meerdere soorten zijn verkrijgbaar. Het assortiment is zeer compleet : 8 verschillende verspreiders met meer dan 40 verschillende parfums als navulling ! U kan dus kiezen uit het grootste aanbod van professionele geurverspreiders in heel België.

Nog een voordeel van deze producten : het verspreidingsoppervlak van het parfum is veel groter dan bij andere soorten luchtverfrissers (tot 180 m3 voor de verspreider Eolia Basic 2). Esthetisch en stil, met verschillende werkingsmodi om het parfum te verstuiven (spuitfrequentie en/of verstuivingsdosering). Bij elke parfumverspreider wordt een reeks navullingen op de markt gebracht. Voor de Bernard verspreider zijn bijvoorbeeld de Citrus en Bloemen geuren verkrijgbaar.

geurverspreider-bernard

Er zijn ook andere, meer klassieke geurverspreiders. De Botanica verspreider en de Febreze verspreider zijn heel handig en worden rechtstreeks op een stopcontact aangesloten. De Air Wick Fresh Matic verspreider en de Essential Mist verspreider zijn geleverd met een navulling en de bijhorende batterijen nodig voor de werking. Ze bieden een groot aantal navullingen van verschillende parfums aan om aan elke behoefte te voldoen

© Bernard | 12 januari 2022