De nr. 1 in hygiëne, onderhoud en veiligheid voor bedrijven
056/840 845

Bestek

0
Ga verder waar je gebleven was.
Welk wasmiddel gebruiken
Blog

Welk wasmiddel gebruiken ?

In de wereld van wasverzorgingsproducten bestaat een uitgebreid assortiment van wasmiddelen met tal van merken, in verschillende formaten (vloeibaar, poeder, tabletten, capsules), en klassieke of geconcentreerde formules. Daarom wordt het al snel moeilijk om een keuze te maken. Welk wasmiddel gebruiken ? Bij Bernard bieden wij u een ruime en gevarieerde keuze en helpen wij u bij het kiezen van het wasmiddel dat het beste aan uw behoeften beantwoordt !

Het antwoord op « Welk wasmiddel gebruiken ? »

De verschillende soorten wasmiddel voldoen niet allemaal aan dezelfde behoeften want ze hebben niet dezelfde werking op vuil en op de vezels van het wasgoed. Er bestaat dan ook geen wonderantwoord op de vraag « Welk wasmiddel kiezen ? ». De beste keuze is eigenlijk over twee formules te beschikken – bijvoorbeeld vloeibaar of in poedervorm - en ze te gebruiken afhankelijk van de wastemperatuur, de aard van het te wassen textiel, de kleur van de stoffen, de te verwijderen vlekken. Er zijn verschillende criteria waarop u zich moet baseren om de juiste keuze te maken : prijs van het wasmiddel, wasefficiëntie, gebruiksgemak en ook de impact op het milieu. Wij geven u een beter inzicht om het wasmiddel dat het beste aan uw behoeften voldoet te kiezen.

Het aantal wasbeurten, het economische argument bij uitstek

Als u de exacte prijs van meerdere wasmiddelen wilt kennen, raden wij u aan om het aantal doseringen te raadplegen. De samenstelling van wasmiddelen is immers heel verschillend. De concentratie van het wasmiddel varieert van product tot product, zelfs voor wasmiddelen van dezelfde soort. Om die reden zal de dosering niet dezelfde zijn. Op basis van het aantal doseringen per bus of per tonnetje, krijgt u een beter idee van de « prijs per wasbeurt ». Dit kenmerk is aldus essentieel bij het kiezen van een wasmiddel. Bij nader inzien bieden de Bernard wasmiddelen de beste hoeveelheid/prijsverhouding voor professionals.

De verschillende soorten wasmiddelen

Waspoeder : het meest efficiënt tegen vlekken

choisir-lessive-en-poudre

De voor- en nadelen van waspoeder

Het waspoeder heeft tal van voordelen. Om te beginnen is dit type wasmiddel het meest efficiënt om gekleurde vlekken te verwijderen (gras, bloed, koffie, enz.). Het behoudt perfect de glans van witte kleding, voornamelijk dankzij de bleekmiddelen die voorkomen dat uw textiel grauw wordt. Waspoeder wordt overigens vooral aanbevolen voor katoen, omdat het zeer doeltreffend is bij het wassen op hoge temperaturen. Het bevat antikalkmiddelen en is vrij van conserveringsmiddel, waardoor risico’s op allergieën worden beperkt. Ten slotte schuimt het waspoeder weinig en wordt er aldus minder spoelwater gebruikt.

Waspoeder is echter niet het meest efficiënt voor het wassen van gekleurd wasgoed, want het kan felle kleuren vervagen.

Verschillende soorten waspoeder

Bij Bernard heeft u een uitgebreide keuze tussen verschillende merken waspoeder. Hoe maakt u de juiste keuze volgens uw behoeften ? Elk waspoeder heeft zijn eigen voordelen.

Referentie Merk Aantal doseringen Voordeel
115490 Ariel Professional 130 Professionele formule voor een perfecte reiniging vanaf de eerste wasbeurt.
144740 Ariel Professional 150 Professionele formule voor een perfecte reiniging vanaf de eerste wasbeurt.
115960 Ariel Pro+ 130 Zeer effectief geconcentreerd professioneel wasmiddel dat alle vlekken verwijdert.
126950 Bernard 160 Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Fosfaat- en zeolietvrij poeder met laag schuimvermogen.
149590 Dash 2 en 1 110 Wasmiddel en wasverzachter gecombineerd in één product.
147530 Dash Pro+ 130 Geconcentreerde formule die 20% meer was biedt dan een conventionele formule.
159680 Dreft 83 Ideale formule voor delicate of gekleurde was, zeer effectief tegen pluizen en krimpen.
116490 Omo 100 Optimale kleurbescherming en behoud van de schoonheid van textiel.
144480 Actiff 143 Zuinig poeder geschikt voor alle textiel.

Vloeibaar wasmiddel : het meest geschikt voor gekleurde was

choisir-lessive-liquide

De voor- en nadelen van vloeibaar wasmiddel

Vloeibaar wasmiddel is ideaal voor gekleurde was, omdat het de intensiteit van de kleuren behoudt.Het wordt eveneens bijzonder aanbevolen voor synthetisch en delicaat textiel.Het vloeibare wasmiddel is heel doeltreffend tegen vetvlekken en lost snel op in water. Het laat geen residu achter op het wasgoed en is perfect geschikt voor korte wasprogramma’s. Samengesteld uit enzymen is het efficiënt voor koud wassen zonder voorwas.

Vloeibaar wasmiddel is echter minder efficiënt op wit textiel dan waspoeder, waardoor dit textiel grauw wordt. Het verwijdert minder goed vlekken en bevat conserveringsmiddelen, wat minder aan te raden is voor mensen met allergieën.

De verschillende vloeibare wasmiddelen

Wij bieden verschillende merken vloeibare wasmiddelen speciaal voor professionelen. Elk merk bezit troeven die u zullen helpen de beste keuze te maken.

Referentie Merk Aantal doseringen Voordeel
115000 Ariel Professional 100 Uitstekende vlekverwijdering bij lage temperaturen en langdurige frisheid.
115170 Dash Professional 100 Vezelverzorgende formule om kleding langer mooi te houden.
115970 Dreft Professional 83 Geconcentreerd wasmiddel, ideaal voor delicaat textiel, zeer effectief tegen pluizen en krimpen.
121380 Bernard 71 Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dringt diep door in het wasgoed om de meest hardnekkige vlekken te verwijderen.
147210 Greenspeed 100 Ecologisch vloeibaar wasmiddel zonder chloor, fosfaat of optische witmakers.
193690 Woolite 32 Formule verrijkt met keratine voor het wassen van delicaat textiel.
194530 Woolite 32 Formule verrijkt met keratine voor het wassen van donkere kleding.
194540 Woolite 32 Formule verrijkt met keratine voor het wassen van gekleurde kleding.

Wasmiddel in tabletten : in compact poeder

choisir-lessive-poudre-compactee

Het wasmiddel in tabletten heeft alle eigenschappen van waspoeder, met als bijkomend voordeel dat ze gemakkelijker te doseren zijn. De Bernard wastabletten, verkrijgbaar in emmers van 125 tabletten, bieden niet alleen een uitstekende verhouding prijs/kwaliteit, ze zijn ook efficiënt bij lage temperaturen op alle soorten vlekken. Ze zijn fosfaatvrij, maken het wassen van alle soorten textiel mogelijk en zijn op zowel gekleurde als witte was doeltreffend. Het is dus een compleet product, met meerdere voordelige eigenschappen.

Waspods : geconcentreerd vloeibaar wasmiddel en in water oplosbare dosering

choisir-lessive-liquide-pods

Waspods hebben vergelijkbare eigenschappen als vloeibare wasmiddelen. Deze geconcentreerde waspods zijn nog meer doeltreffend tegen vlekken, maar paradoxaal genoeg behouden ze minder goed de kleuren. Het grote voordeel van waspods is het doseergemak en handigheid van het formaat, die voor een betere dosering en minder verspilling zorgen. U dient ze met voorzorg op te bergen en uit de buurt van jonge kinderen te houden. De wascapsules zijn mooi gekleurd en een ongeluk is snel gebeurd als een kind ermee speelt.

Bernard biedt uWoolite waspods aan. Deze formule met keratine houdt de kleuren vast en voorkomt doeltreffend het vervagen van de kleuren. Dit wasmiddel reinigt en frist zwart en donkergekleurd linnen op, voedt grondig de vezels en verlevendigt de originele kleuren van uw kledingstukken zodat ze er langer als nieuw blijven uitzien.

© Bernard | 10 Januari 2023