De nr. 1 in hygiëne, onderhoud en veiligheid voor bedrijven
056/840 845

Bestek

0
Ga verder waar je gebleven was.
Waarom Destop kiezen voor het ontstoppen van leidingen?
Blog

Waarom Destop kiezen voor het ontstoppen van leidingen?

Destop is een onmiskenbaar merk voor het ontstoppen van leidingen. Maar wat zijn de voordelen van Destop? Wat zijn de producten die het bekende merk met kleurrijke flessen aanbiedt? Spotlicht op het merk Destop.

Waarom Destop kiezen in plaats van een ander ontstoppingsmerk?

Destop begreep al vroeg hoe belangrijk het is een ontstopper bij de hand te hebben. Dit merk is een van de pioniers op dit gebied. Zijn knowhow en de doeltreffendheid van zijn producten zijn niet meer te bewijzen..

Destop lanceerde al in 1969 de allereerste vloeibare ontstopper die zonder kokend water werkte.

Vroeger gebruikten veel mensen kokend water om hun sanitair te ontstoppen. Dit veroorzaakte echter een sterke chemische reactie met giftige dampen

De producten, speciaal voor het ontstoppen van leidingen – en in het bijzonder het merk Destop – veroorzaken geen reactie.

Ziehier samengevat de 5 voordelen om Destop te kiezen voor het ontstoppen en onderhouden van leidingen:

 • Producten die snel en efficiënt werken: tussen 5 minuten en 45 minuten.
 • Krachtige formules die de leidingen niet aantasten en geen reactie veroorzaken.
 • Gebruiksgemak: het volstaat het product langzaam in de leidingen te gieten.
 • Producten die zelfs de hardnekkigste verstoppingen vernietigen.
 • Geen beroep te hoeven doen op een vakman: dat bespaart tijd, energie en geld.

De keuze aan onderhoudsproducten om uw sanitair te ontstoppen

Na verloop van tijd ontstaan er verstoppingen in de leidingen van uw gootsteen, douche of wastafel. De oorzaak? Haar, haartjes, voedsel of zelfs zeep die zich daar heeft genesteld.

De meest eenvoudige, snelle en efficiënte oplossing voor het ontstoppen van afvoeren is het gebruik van een specifiek onderhoudsproduct voor leidingen.

Er bestaan uiteraard veel natuurlijke oplossingen om uw leidingen te ontstoppen. Deze kunnen echter zeer tijdrovend zijn. Wat moet u doen als u gasten ontvangt en de afvoer van uw gootsteen overstroomt? Een onderhoudsproduct, en vooral Destop, is de meest geschikte oplossing. Binnen een paar minuten is het probleem opgelost!

De hygiëne- en onderhoudsspecialisten bij Bernard zijn voorstanders van het gebruik van ontstoppers voor sanitaire voorzieningen. Als u de voorzorgsmaatregelen van dit soort producten in acht neemt, zijn ze een wonderoplossing. Besparing van tijd, energie en ontstopping gegarandeerd!

Het Destop bereik

In de loop der jaren heeft het merk talrijke producten op de markt gebracht:

 • Destop Vloeibaar (1969),
 • Destop Microkorrels (1981) vervangen door Destop Impact (2013),
 • Destop Gel (1990),
 • Destop Afvoeronderhoud (2002),
 • Destop Turbo (2008),
 • Actief schuim (2014),
 • Wasmachinereiniger Integrale Behandeling (2015),
 • Vaatwasreiniger (2019),

En ook Ecologische leiding ontstopper, de Eco-gecertificeerde ontstopper en de Wasmachinereiniger met biologisch afbreekbare formule (2020).

Door de jaren heen breidt Destop zijn productassortiment uit. Aanvankelijk richtte het merk zich op ontstoppers, vervolgens op het onderhoud van leidingen en uiteindelijk op machinereinigers. Sinds 2020 biedt Destop ook milieuvriendelijke producten aan.

Anekdote: van zodra Destop werd gelanceerd bood het merk een gele en rode fles aan, net zoals de fles die wij vandaag kennen. De visuele identiteit van het merk is nooit veranderd.

De Destop Turbo

Heeft u een probleem, en u heeft geen tijd om op een loodgieter te wachten en u wilt u vooral geen hoge kosten betalen? De Destop Turbo is het product dat u in huis moet hebben.Dit zeer populaire product ontstopt en reinigt uw sanitaire voorzieningen in recordtijd. Volgens het merk volstaan slechts 5 minuten voor een efficiënte ontstopping! Dit product met supergeconcentreerde formule op basis van bleekwater vernietigt de verstopping, zonder de leidingen aan te tasten!

De vloeibare formule met soda

Zoals eerder vermeld, is Destop Vloeibaar het eerste gelanceerde product van het merk. Dit product is niet voor niets op de markt sinds 1969! Zijn doeltreffendheid overtuigt al tientallen jaren talrijke consumenten. Dit product reinigt en lost elk organisch materiaal zoals haar of vet op. Zelfs al is dit product uiterst efficiënt, het tast niet het email of de leidingen aan en is zonder gevaar voor septische putten. Wat het gebruik betreft is deze Destop ontstopper efficiënt in 45 minuten.

De Gel express

Net als Destop Vloeibaar lost de Gel express elk organisch materiaal op zonder de leidingen aan te tasten. Welk product kiezen in dit geval? Deze Gel express is speciaal ontworpen voor stilstaand water. De Destop Gel express is zeer dik, waardoor hij niet oplost in contact met stilstaand water en het risico op spatten vermindert. Door ½ fles te gieten, is dit product efficiënt in 30 minuten. Voor WC’s en grote leidingen mag u de hele fles van 1 L gieten.

Het onderhoud van leidingen met een biologisch afbreekbare formule

Wacht niet tot u een verstopping hebt om te reageren! Gebruik regelmatig de Destop leidingreiniger. Dit ecologisch reinigingsmiddel ontstopt de leidingen niet, in tegenstelling tot de hierboven vermelde producten. Zijn rol is uw leidingen het hele jaar door te onderhouden. De ecologische Destop reiniger is ideaal voor het vernietigen en het vermijden van kalkaanslag in uw leidingen. Hij voorkomt verstoppingen, proppen, nare geurtjes en de verspreiding van bacteriën. Voor een doeltreffend resultaat raden wij u aan om ongeveer één maal per week 2 dopjes in uw leidingen te gieten. De biologisch afbreekbare en natuurlijke formule met witte azijn is geschikt voor alle soorten leidingen. Als bonus laat dit product een aangename eucalyptusgeur na.

Hoe gebruikt u en hoe bewaart u de Destop producten?

Bewaren

Hoewel de Destop producten geen risico vormen voor leidingen, kunnen ze schadelijk zijn voor de mens. Daarom moet dit type product absoluut buiten het bereik van kinderen bewaard worden en bij voorkeur op een afgesloten plaats. Daarnaast is het aanbevolen het product in een lage kast te bewaren. Zo voorkomt u dat het op u valt. De chemische en giftige bestanddelen van dit soort producten kunnen ernstige schade toebrengen aan uw lichaam.

Het gebruik

De fles buiten het bereik van kinderen bewaren is een eerste stap. U moet echter ook voorzichtig zijn bij het aanbrengen van het product in uw leidingen. Hiervoor geven we u enkele tips.

Onze eerste aanbeveling is steeds de gebruiksaanwijzing van het product lezen, of het nu gaat over een Destop of over een ander merk. De handleiding kan waardevolle informatie bevatten over het gebruik van een bepaald Destop product.

Onze tweede aanbeveling is het dragen van huishoudhandschoenen en een veiligheidsbril. Beide elementen zullen u beschermen tegen eventuele spatten.

Onze derde aanbeveling is nooit kokend water toevoegen of eender welk ander chemisch product, samen met een krachtige ontstopper zoals Destop.

Ten slotte raden wij u ten zeerste aan om te verluchten wanneer u Destop producten gebruikt. Zo voorkomt u dat u gassen uit de flessen inademt.

Laat u niet afschrikken door onze gebruiksadviezen. Deze zijn geldig voor alle merken van dit soort onderhoudsmiddel. Om deze reden heeft elk potentieel gevaarlijk product een veiligheidsinformatieblad.

© Bernard | 29 november 2021