De nr. 1 in hygiëne, onderhoud en veiligheid voor bedrijven
056/840 845

Bestek

0
Ga verder waar je gebleven was.
hoe-strooizout-kiezen-en-gebruiken
Blog

Hoe strooizout kiezen en gebruiken ?

In de winter, wanneer de temperaturen dalen en er vaker sneeuw valt, kan het gebeuren dat er zich ijzel (ook wel « nachtvorst » genoemd) vormt op wegen, parkeerplaatsen en voetpaden. Het risico op ongevallen door gripverlies kan aanzienlijk worden. Er bestaan verschillende oplossingen om goed sneeuw te ruimen, maar een van de meest doeltreffende is het gebruik van strooizout. Hoewel het gemakkelijk is om strooizout aan te schaffen, is het belangrijk te weten hoe u strooizout kiest en gebruikt.

Waar kan ik strooizout kopen ? Bernard levert uw strooizout

Met een beetje zoeken op de zoekmachines, is het gemakkelijk om vele leveranciers van strooizout te vinden.

Door uw strooizout via ons platform te bestellen, stelt u uw vertrouwen in een onderneming die u naast verschillende soorten strooizout voor buiten ook sneeuwduwers en strooiers aanbiedt die speciaal ontworpen zijn om uw zakken strooizout te strooien. Al onze referenties voldoen aan de geldende normen en kunnen in alle veiligheid worden gebruikt.

Ons team van deskundigen heeft alles in het werk gesteld om u een zo volledig en kwalitatief mogelijk assortiment aan te bieden. Zo vindt u gekwalificeerde en kwalitatieve referenties op het gebied van buitenonderhoud. Als u nog niet weet waar u strooizout kunt kopen, kunt u door voor Bernard te kiezen veel geld besparen. Naast onze lage prijzen kunt u tevens genieten van de gratis levering vanaf 149€ aankopen exclusief BTW.

Ten slotte kan ons productenaanbod gecombineerd worden met onze talrijke garanties. Van de basisformule die een waarborg van een jaar biedt voor de meeste van onze referenties tot de « Garantie Absolute Veiligheid» waarmee u uw product kan omruilen of een totale terugbetaling kan aanvragen binnen 60 dagen na uw aankoop.

Hoe strooizout gebruiken bij hevige sneeuwval ?

Er zijn over het algemeen twee verschillende manieren om strooizout aan te brengen op voetpaden, wegen en andere toegangswegen. De preventieve methode die moet worden toegepast vóór de sneeuwperiode of bij negatieve temperaturen die tot het bevriezen van de grond kunnen leiden en de curatieve methode die moet worden toegepast als er al sneeuw is gevallen of als de grond reeds bevroren is.

De meest voordelige en efficiënte manier om strooizout te gebruiken, is de preventieve methode. U dient dus zout te strooien voordat het gaat sneeuwen. Zo kunt u een aanzienlijke hoeveelheid zout besparen, aangezien ervan wordt uitgegaan dat zout strooien op een reeds met sneeuw of met ijs bedekte grond tweemaal zoveel zout vereist.

Mocht er ondanks uw waakzaamheid onverhoopt sneeuw vallen, dan dient u de curatieve methode toe te passen. Hiervoor zal het nodig zijn de sneeuw op de grond te ruimen. Voetpaden, wegen, ingangen van gebouwen, geen enkel deel van uw eigendom mag u vergeten voordat u strooizout strooit. Als u dat niet doet, voorkomt u niet dat u achteraf zout strooit, maar u zal nog meer zout moeten strooien op de te behandelen oppervlakte, waardoor uw grond nog meer schade oploopt. Als u de grond hebt vrijgemaakt, neemt u uw strooier om uw zout correct te strooien.

Het gebruik van een strooier wordt sterk aanbevolen en aangeraden bij gebruik voor grote oppervlakten. Het zout wordt aldus veel gelijkmatiger aangebracht (omdat u de hoeveelheid strooizout kunt doseren), terwijl u de fysieke inspanning en de strooitijd drastisch kunt verminderen. Houd er ten slotte rekening mee dat met één kilogram strooizout een oppervlakte van 30 tot 40 m² kan worden behandeld.

In de Ardennen en langs de kust zal u onvermijdelijk elke winter strooizout moeten gebruiken, aangezien de temperaturen in deze periode van het jaar in het vlakke land vaak negatief zijn.

route-enneigee

Waar en hoe bewaart u strooizout de rest van het jaar ?

Om niet zonder strooizout te zitten wanneer de temperatuur daalt, kunt u voor een lange periode een voorraad strooizout aanschaffen en opslaan.

Aangezien de levensduur van zout bijna oneindig is wanneer het op een droge en vochtvrije plaats wordt bezwaard, is het meer dan verstandig om een plaats (of een ruimte) te voorzien die geschikt is voor de opslag. U kan ook een zoutkist (of « zoutbak ») installeren om zout goed op te bergen.

coffre-a-sel

Het is ook belangrijk te weten dat strooizout buiten kan worden opgeslagen als, en alleen als het op de juiste manier wordt opgeslagen. Plaats hiervoor uw pallets op een betonnen plaat en dek alles af met een waterdicht zeil dat groot genoeg is om al uw zakken zout te bedekken.

© Bernard | 13 décembre 2021