De nr. 1 in hygiëne, onderhoud en veiligheid voor bedrijven
056/840 845

Bestek

0
Ga verder waar je gebleven was.
Savon noir
Blog

Hoe gebruikt u zwarte zeep?

Zwarte zeep is een zeep van plantaardige oorsprong. Met zijn vloeibare textuur is het een zeer handig en efficiënt schoonmaakmiddel dat op talrijke oppervlakken kan worden gebruikt. Wat zijn dan de mogelijke toepassingen? Hoe gebruikt u doeltreffend  zwarte zeep ? Waar vindt  u dit middel ? We leggen u uit waarom zwarte zeep de must-have is van de huishoudelijke schoonmaakproducten.

Waarom zwarte zeep gebruiken ?

Zwarte zeep heeft veel toepassingsmogelijkheden. Het is een product met een frisse en aangename geur, voor het schoonmaken, ontvetten of verwijderen van vlekken op talrijke vloeren, oppervlakken, voorwerpen en ruimtes in huis of in uw onderneming.

Vloerreiniging

Dit is het voornaamste gebruik van zwarte zeep. Dit middel dient voor het schoonmaken en onderhouden van vloeren en oppervlakken. Het betreft een efficiënt detergens om alle vloeren grondig te reinigen, zoals tegelvloeren, maar ook parket, marmeren vloeren, linoleum, terracotta vloeren, plastic of zelfs keramische bekledingen. Eén van de eigenschappen van zwarte zeep is dat het een beschermlaag achterlaat op uw vloeren waardoor vlekken niet kunnen binnendringen. De chemische eigenschappen van het product zijn bovendien gezond.

Vloerreiniging

Naast vloeren kan zwarte zeep ook worden gebruikt voor het schoonmaken van ramen, spiegels en andere glazen oppervlakken . De beschermende laag die na gebruik wordt afgezet beschermt uw ramen tegen vlekken en sporen, waardoor ze minder vaak moeten worden gewassen. Zwarte zeep kan ook uw afwasmiddel vervangen en is daarom geschikt voor het reinigen van borden, steelpannen, kookpotten, friteuses. Het product maakt uw vaat schitterend en krijgt zijn oorspronkelijke glans terug. Het gebruik van zwarte zeep wordt daarom sterk aanbevolen op de vuilste voorwerpen.

Vloerreiniging

De reinigende eigenschappen van zwarte zeep zijn doeltreffend op voorwerpen in zilver of koper . Ook hier krijgen uw voorwerpen bij het gebruik van zwarte zeep hun oorspronkelijke glans terug.

Een andere toepassing is het gebruik van zwarte zeep op meubels en lederen voorwerpen (jassen, autostoelen, zetels). Zwarte zeep maakt uw leder weer soepel en glanzend. Alle binnen- en buitenoppervlakken van uw wagen zijn wasbaar met zwarte zeep die uw dashboard, zetels, ruiten en carrosserie doet stralen.

Nog meer verbazingwekkend is het reinigen van uw verfborstels met zwarte zeep. Dit verlengt hun levensduur en behendigheid. Hiervoor gebruikt u zwarte zeep verdund met lauw water en laat u uw verfborstels erin weken.

Vloerreiniging

Ontvetting

Deze allesreiniger is een krachtige ontvetter. Alle bovenvermelde schoonmaakbare oppervlakken worden perfect ontvet : vloeren, ramen, vaat, voorwerpen in zilver en in koper, leder. Hetzelfde geldt voor uw oven. De binnenkant, het glas en de rooster worden doeltreffend ontvet en gereinigd met zwarte zeep. Dit middel ontvet ook alle vervuilde oppervlakken in uw keuken : gootstenen, kookplaten, afzuigkappen, werkbladen. Vetvlekken behoren tot het verleden.

Wij denken hierbij ook aan de barbecue. Hierbij ontstaan dezelfde problemen als bij de oven, namelijk achterblijvende vetresten op de rooster. Ons fantastisch huishoudproduct ontvet grondig uw barbecuerooster.

Ten slotte is deze ontvettende werking handig voor uw inzethaard of kachel . De ruit hiervan wordt snel vuil, waardoor u de vlammen niet meer kunt zien. Door het ontvetten met zwarte zeep kunt u weer volop van het zicht genieten.

Ontvetting

Ontvlekker

Deze ontvlekker is in het bijzonder aanbevolen voor kleding en textiel. Breng 15 minuten voor het wassen zwarte zeep aan op de meest vette en hardnekkige kledingvlekken. Zwarte zeep verwijdert ook verfvlekken. Wrijf over de te verwijderen vlek en laat enkele uren rusten voordat u het kledingstuk in de machine wast.

Op textiel gebruikt u zwarte zeep om moeilijke vlekken te verwijderen op uw bankhoezen en andere kussens, alsook op uw canvas ligstoelen.

Ontvlekker

Een gemakkelijk gebruik

De zwarte zeep is een vloeibaar wasmiddel waarvan de dosering verschilt naargelang het gebruik van het product . Om vloeren handmatig te wassen met een dweil, een platte borstel of spons, dient het product te worden verdund met 2%. Concreet, voor een emmer van 8 liter gevuld met warm water, giet u 160 ml zwarte zeep. Laat na de schoonmaak het product drogen, zonder te spoelen. Zijn er daarna nog vuile plekken, dan kunt u het product zuiver gebruiken. Breng het rechtstreeks aan zonder het te verdunnen en spoel het daarna onmiddellijk uit. Zo kunt u ook uw glazen oppervlakken schoonmaken. Voor het mechanisch reinigen van uw vloeren, met een monoborstel of reinigingsmachine, verdunt u het product met 1 tot 2% (afhankelijk van de mate van vervuiling), aldus 50 cl tot 1 liter product voor 50 L water.

Een gemakkelijk gebruik

Voor zilverwerk en koper is wrijven niet nodig. Leg uw voorwerpen gedurende 5 tot 10 minuten in een emmer met verdunde zwarte zeep, voordat u ze uitlekt en afdroogt. Om uw lederen oppervlakken en uw auto (binnen en buiten) schoon te maken en te onderhouden, heeft u alleen wat zwarte zeep nodig op een ongebruikte doek en wrijft u over het leder dat u daarna afspoelt met lauw water. Om uw vaat te laten glanzen, vervangt zwarte zeep volledig het afwasmiddel. Breng het dus gewoon aan op de spons. Om doeltreffend vuile oppervlakken, ovens en barbecues te ontvetten, brengt u het product zuiver aan op een borstel, schrobben en vervolgens afspoelen met warm water.

Voor het in acht nemen van de voorzorgsmaatregelen is het aanbevolen om remplacer balise strong par lien steeds huishoudhandschoenen te dragen bij het gebruik van dit detergens om elk contact met de huid te vermijden. Ook moet elk contact met de ogen worden vermeden. Als dit u per ongeluk overkomt, dient u uw ogen gedurende meerdere minuten te spoelen met schoon water en daarna een arts te raadplegen. Zwarte zeep moet worden bewaard op een veilige plaats uit de buurt van kinderen en dieren.

Een gemakkelijk gebruik

Waar vindt u zwarte zeep ?

De zeep werd meer dan 3000 jaar geleden in Syrië uitgevonden. Dit beroemde hygiëneproduct verspreidde zich geleidelijk over de wereld en werd oorspronkelijk gebruikt als shampoo. Zwarte zeep, als lichaamsproduct, is een formule die is afgeleid van de Alepzeep. Het is een mengsel van olijvenpasta en potas. Tijdens de XX e eeuw werd op basis van dit recept de vloeibare zwarte zeep ontwikkeld voor het reinigen en onderhouden van vloeren en oppervlakken.

Er bestaan thans tal van merken vloeibare zwarte zeep in België, die u op verschillende manieren kunt aankopen : via internet, in de supermarkt, bij de drogist, en natuurlijk bij Bernard. Wij bieden verschillende zwarte zepen aan, alsook een uitgebreid assortiment van producten . Of u nu in Brugge of Namen, Antwerpen of Charleroi gevestigd bent, bestel uw zwarte zeep rechtstreeks via onze website !

assortiment reinigingsmiddelen Bernard

© Bernard | 03 mei 2021