De nr. 1 in hygiëne, onderhoud en veiligheid voor bedrijven
056/840 845

Bestek

0
Ga verder waar je gebleven was.
Brabantia vuilnisbakken
Blog

Vuilnisbak Brabantia : kies voor voortreffelijkheid

Brabantia, het Nederlandse merk gespecialiseerd in het vervaardigen en verhandelen van vuilnisbakken, is opgericht in 1919 en is uitgegroeid tot de wereldreferentie op dit gebied. De onderneming biedt ook een uitgebreid assortiment van dagelijkse huishoudartikelen aan. Haar producten staan bekend om hun hoge betrouwbaarheid en hun uitzonderlijke duurzaamheid. Waarom kiest u definitief voor een Brabantia vuilnisbak  ? Welke vuilnisbak voor welk gebruik ? Wat is dit merk echt waard ? Wij helpen u bij de juiste keuze van uw vuilnisbak.

De juiste vuilnisbak kiezen

Bernard biedt twee soorten vuilnisbakken Brabantia aan. Het gamma Newlcon bevat alle vuilnisbakken met pedaal, terwijl het gamma Touch Bin een groot aantal vuilnisbakken met druksluiting bevat. Wij geven u een beter beeld van hun respectieve toepassingen.

De vuilnisbakken met pedaal: het gamma NewIcon

Witte vuilnisbak NewIcon Brabantia 3 L
Witte vuilnisbak NewIcon Brabantia 3 L
Glanzende vuilnisbak NewIcon Brabantia 5 L
Glanzende vuilnisbak NewIcon Brabantia 5 L
Zwarte vuilnisbak NewIcon Brabantia 12 L
Zwarte vuilnisbak NewIcon Brabantia 12 L
Platinum vuilnisbak NewIcon Brabantia 20 L
Platinum vuilnisbak NewIcon Brabantia 20 L
Zwarte vuilnisbak NewIcon Brabantia 30 L
Zwarte vuilnisbak NewIcon Brabantia 30 L
Vuilnisbak met pedaal Brabantia 45 L
Vuilnisbak met pedaal Brabantia 45 L

Welke normen en gezondheidsvoorschriften?

De vuilnisbakken met pedaal kunnen eenvoudig en doeltreffend worden geopend: door met de voet op een pedaal aan de onderkant van de vuilnisbak te drukken, gaat de afvalbak open. Dit openingsmechanisme werd in 1939 uitgevonden door een Deens bedrijf. Praktisch en vooral hygiënisch, want elk contact van de bak met de handen wordt vermeden, wat een onmiskenbaar voordeel is, gezien de huidige sanitaire context.

De NewIcon vuilnisbakken hebben naast het openingssysteem met pedaal een specifieke zachte sluitfunctie. Van zodra er geen druk meer is van de voet op de pedaal, sluit het deksel geruisloos, zonder enige inspanning van uw kant. Bovendien zorgen de waterdichtheid en de stevigheid van het deksel dat er geen geuren uit de vuilnisbak ontsnappen.

De antislip onderkant van de vuilnisbak garandeert de bescherming van uw vloer en een niet te evenaren stabiliteit. Dankzij de brede opening van het deksel kunt u er alle afval gemakkelijk in gooien, zonder ernaast te morsen.

brabantia-dessous-couvercle.jpg

Dankzij de fraaie en homogene vormgeving past het gamma van Newlcon vuilnisbakken in nagenoeg elke ruimte : pauzeruimte, keuken, sanitaire ruimte, enz. Ook kunnen deze vuilnisbakken al dan niet recycleerbaar afval bevatten.

Het gamma omvat verschillende kleuren: u heeft de keuze uit wit, zwart, platina, metaalgrijs en glanzend grijs. Zo kunt u de kleur van de vuilnisbak afstemmen op de ruimte waarin hij wordt geplaatst.

Ten slotte, om de vuilnisbak zo goed mogelijk aan uw noden aan te passen, is hij verkrijgbaar in verschillende inhouden, wat de ergonomie van het product nog verbetert : 3 L , 5 L, 12 L, 20 L, 30 L en 45 L.

Zoals u ziet, is de NewIcon vuilnisbak van Brabantia de afvalbak bij uitstek, die u een breed scala aan gebruiksmogelijkheden biedt en waarmee, dankzij het pedaalsysteem, elk fysiek contact wordt vermeden nadat de vuilniszak is geplaatst. Een ander interessant feit is dat hij vervaardigd wordt in Overpelt, in de Vlaamse provincie Limburg.

Vuilnisbakken met druksluiting: het gamma Touch Bin

Vuilnisbak Touch Bin halve maan 40 L rood Brabantia
Vuilnisbak Touch Bin halve maan 40 L rood Brabantia
 Vuilnisbak Touch Bin halve maan 40 L zwart Brabantia
Vuilnisbak Touch Bin halve maan 40 L zwart Brabantia
Vuilnisbak Touch Bin halve maan 40 L mat metaal Brabantia
Vuilnisbak Touch Bin halve maan 40 L mat metaal Brabantia
 Roestvrij stalen vuilnisbak Touch Bin Brabantia 60 L
Roestvrij stalen vuilnisbak Touch Bin Brabantia 60 L

De vuilnisbakken met druksluiting openen stil en soepel bij de lichtste aanraking van het deksel. Het voordeel ten opzichte van de vuilnisbakken met pedaal is dat u niet uw voet op de pedaal hoeft te houden om de vuilnisbak open te houden. Het sluiten van het deksel van de vuilnisbak gebeurt handmatig na gebruik.

De Touch Bin vuilnisbakken hebben een halvemaanvormig ontwerp. Zo bespaart u plaats in uw interieur. Dankzij de vlakke achterkant van de vuilnisbak kunt u hem perfect tegen de muur plaatsen.

brabantia-demi-lune
Foto: brabantia.com

Hun afneembaar deksel in roestvrij staal houdt alle geuren van de vuilnisbak tegen. De vuilniszak is ook gemakkelijk te vervangen dankzij het open- en sluitsysteem van de vuilnisbak. De bodemrand is in plastic en voorkomt beschadiging van de vloer.

Het gebruik van een vuilnisbak uit dit gamma is dan ook bijzonder interessant in kleine ruimtes (toilet, badkamer, kleine keuken, enz.) voor een optimale plaatsinname.

Wat de kleuren betreft, heeft u de keuze uit rood, zwart of metaal. Er is dus voor elk wat wils! De Touch Bin vuilnisbak is verkrijgbaar in 40 L of in 60 L, afhankelijk van uw behoeften.

De Brabantia vuilnisbak: wat zijn de voordelen?

Wij hebben u de twee gamma’s vuilnisbakken Brabantia bij Bernard voorgesteld met elk hun specifieke kenmerken. Maar wat zijn de grootste pluspunten van de vuilnisbakken Brabantia in het algemeen? Welke vuilniszakken gebruikt u met deze vuilnisbakken?

De troeven van de Brabantia vuilnisbak

Robuustheid en duurzaamheid

Dat zijn de voornaamste troeven van de vuilnisbakken van het merk Brabantia. Ze zijn wereldwijd befaamd om hun opmerkelijke stevigheid. Het zijn misschien niet de goedkoopste vuilnisbakken op de markt, maar wel de sterkste met de langste levensduur. Wat uw startbudget ook mag zijn, dit is de belangrijkste parameter om rekening mee te houden. De producten van het bedrijf zijn zeer gewaardeerd omwille van hun onklopbare verhouding prijs/kwaliteit. We spreken dus over een rendabele aankoop.

Hedendaags design

Het esthetische aspect van deze vuilnisbakken is bijzonder aangenaam. Zoals eerder vermeld, zorgen deze vuilnisbakken voor een perfecte visuele integratie in de daarvoor bestemde ruimte. Ze bieden zelfs een decoratieve toets aan uw interieur, wat het belang van er één (of meer, afhankelijk van uw behoeften) te bezitten, nog vergroot.

Vervoerhandvat

Nog een ander pluspunt van de NewIcon en Touch Bin vuilnisbakken: ze zijn voorzien van een vervoerhandvat. Hierdoor kunnen ze vlot van de ene kamer naar de andere worden verplaatst, en zijn ze ook gemakkelijker te reinigen.

brabantia-transport
Referencie: Touch Bin - 114823

Uitneembare plastic binnenemmer

Enerzijds is deze functie een aanvulling op het vervoerhandvat, in die zin dat deze vuilnisbakken gemakkelijker te onderhouden zijn. Door de emmer uit de vuilnisbak te halen, kunt u zowel de emmer als het binnenframe van de bak reinigen. Bovendien is deze emmer voorzien van verluchtingsgaatjes zodat de volle afvalzak gemakkelijk te verwijderen is.

brabantia-sceau-sac
Referencie: NewIcon Brabantia - 446774

Verhoogde ergonomie

Dit illustreert vooral het opmerkelijke geurwerende systeem dankzij de hermetische sluiting van het deksel wanneer de vuilnisbak niet gebruikt wordt. Bovendien, zoals eerder vermeld, gebeurt het openen en het sluiten van de vuilnisbakken van het merk zacht en geruisloos, ongeacht hun openingsmechanisme, waardoor ze nog aangenamer in gebruik zijn dan eender welk gelijkaardig product op de markt.

10 jaar waarborg

10 jaar waarborg

LDe lange waarborgperiode gaat gepaard met de uitzonderlijke duurzaamheid van deze vuilnisbakken. Ter vergelijking: andere vuilnisbakken van hetzelfde type in ons aanbod genieten een waarborg van maximaal 2 jaar.

Milieu

Cradle to cradle

90% van de producten van het merk zijn gecertificeerd Cradle-to-Cradle®, Brons niveau. Wat betekent dit? Dat ze aan een aantal criteria voldoen betreffende het hergebruik van materialen, hernieuwbare energie, waterverbruik en sociale verantwoordelijkheid. De ecologische aanpak van Brabantia is dus zichtbaar en erkend. Wat het milieubehoud betreft, is het essentieel het belang van het selectief sorteren te herinneren, dat dankzij alle vermelde kenmerken alleen maar gemakkelijker wordt met deze vuilnisbakken.

ALS GESCHENK – Een set van 3 vuilniszakken aangeboden

Dat is wat wij voor u in petto hebben bij de aankoop van een Brabantia vuilnisbak. U ontvangt een set van 3 vuilniszakken bij elke bestelde vuilnisbak!

80 zakken speciaal voor vuilnisbakken met pedaal 30 L
80 zakken speciaal voor vuilnisbakken met pedaal 30 L
 Glanzende vuilnisbak NewIcon Brabantia 5 L
Glanzende vuilnisbak NewIcon Brabantia 5 L

De Brabantia vuilniszak, de ideale aanvulling op de vuilniszak + les: 422540 et 423210.

Welk nut heeft een binnenafvalbak zonder de daarbij horende vuilniszak? Geen enkel natuurlijk. Daarom bieden wij u als aanvulling op ons assortiment vuilnisbakken Brabantia perfect passende vuilniszakken aan, eveneens gemaakt door het bedrijf en aangepast aan de afmetingen van elke vuilnisbak.

Aldus is de vuilniszak van 10 L perfect geschikt voor vuilnisbakken van 3 L en 5 L. De vuilniszak van 30 L wordt gebruikt bij vuilnisbakken van 12 L en 20 L. En de vuilniszak van 50 L is ideaal voor vuilnisbakken van 30 L en 45 L.

Net als bij de vuilnisbakken Brabantia, ligt het accent van hun vuilniszakken op de kwaliteit. Ze zijn stevig en betrouwbaar, en uiterst bestand tegen scheuren. Ze zijn hoog en smal, zodat ze moeiteloos en zonder scheuren kunnen worden geleegd. Ze zijn tevens perfect lekvrij dankzij de afwezigheid van de lasnaad onderaan.

Bovendien zijn ze voorzien van een functioneel trekkoord, uiterst handig om de zak te sluiten, uit de vuilnisbak te halen en gemakkelijk te vervoeren. Eens de zak geplaatst is, hangt hij niet slordig erover, zodat elke visuele hinder wordt voorkomen.

Een merk bekend en erkend voor zijn betrouwbare en duurzame producten

Meer dan 100 jaar geschiedenis

  • 1919 Brabantia werd opgericht in Nederland, in de provincie van Brabant, namelijk in de stad Aalst, door een vijftiental mensen. Het bedrijf heette oorspronkelijk Van Elderen & Co en produceerde melkkannen, potten, zeven en trechters.
  • 1930 Het bedrijf lanceert de vervaardiging van radiobehuizingen van Philips, een andere thans wereldberoemde Nederlandse onderneming.
  • 1952 Een topjaar voor het merk, dat zijn eerste gamma vuilnisbakken met pedaal op de markt brengt, de voorloper van het gamma NewIcon.
  • 1985 L De onderneming diversifieert zich verder met de productie van plastic kurkentrekkers. Het is nog steeds een commercieel succes, Brabantia heeft er tot op heden miljoenen van verkocht.
  • 1999 Creatie van het gamma Touch Bin, vuilnisbakken ontworpen met de technologie Soft Touch, het openingssysteem met één enkele vingerdrukbeweging.
  • 2006 Lancering van de WallFix wanddroogmolen.
  • 2019 De onderneming viert haar honderdjarig bestaan. Vandaag telt ze 1000 werknemers in 85 verschillende landen. Ze bezit talrijke filialen over de hele wereld en realiseert een jaarlijkse omzet van meer dan 100 miljoen euro.

© Bernard | 17 februari 2021

Deze educatieve inhoud wordt louter ter informatie verstrekt en houdt op geen enkele wijze de verantwoordelijkheid van Bernard in.